Investitorul austriac Egger Suceava, îngrijorat de situaţia din România

 
Patronul grupului austriac Egger, Michael Egger, s-a arătat îngrijorat de "instabilitatea politică" din România şi a atras atenţia că, în următorii 2 ani, "va exista un al III-lea război financiar", iar atragerea investitorilor străini şi menţinerea lor pe piaţa autohtonă este foarte importantă.
În opinia lui Egger, această politică economică în ceea ce priveşte investiţiile ar trebui să fie prioritară, iar acordarea de facilităţi şi oferirea unui climat stabil din toate punctele de vedere este obligatorie în perioade de criză.
 
Michael Egger a declarat vineri (19 decembrie 2008) la Rădăuţi, că prin unităţile de producţie din domeniul prelucrării lemnului construite în zona Rădăuţi îşi propune să câştige noi segmente de piaţă şi să dezvolte exportul în ţările est europene învecinate.
"În România, politica este foarte schimbătoare. Eu, în ultimii 3 ani, am cunoscut cel puţin 3 miniştri ai economiei. Desigur, acum ne dorim mai multă stabilitate şi doresc noilor guvernanţi mai multă stabilitate, astfel încât să putem face şi noi o planificare, să avem garanţia că cel cu care negociem astăzi este acelaşi cu care negociem mâine şi poimâine.
 
În contextul economic critic care există, cu toţii trebuie să ne punem probleme, dacă vrem să ne menţinem angajaţii, forţa de muncă. Desigur, va fi o problemă dacă vrem să menţinem întreaga capacitate de producţie, însă vrem să fim responsabili pentru cei care lucrează pentru noi şi nu vom face disponibilizări. Următorii doi ani vor fi deosebit de grei din punct de vedere economic şi aceasta pentru întreaga UE… Va exista un al treilea război financiar…
 
Când piaţa este dură, şi calitatea trebuie să fie înaltă. La noi există o simbioză între tehnologia înaltă şi oamenii pricepuţi, specialişti, ceea ce explică optimismul meu, care mă face să cred că vom supravieţui crizei economice", a spus Michael Egger.El a adăugat că fabrica Egger a fost închisă pentru perioada sărbătorilor, dar va relua producţia la începutul lunii ianuarie 2009.Egger a realizat una dintre cele mai mari investiţii directe din România, în valoare de 210 milioane de euro, propunându-şi în viitorul apropiat să investească încă pe atât.
 
Egger Rădăuţi este a 16-a fabrică a grupului austriac şi cea mai mare investţie a acestuia, inaugurată în ianuarie 2008. Capacitatea anuală de producţie a Egger Rădăuţi se ridică la 600.000 de metri cub de plăci brute, din care aproximativ 80% sunt este prelucrată superior şi ajunge pe piaţă sub formă de plăci de PAL melaminat. Egger Rădăuţi exportă în Ucraina, Bulgaria şi Turcia.
Totodată, prin construirea fabricii de prelucrare a lemnului de la Rădăuţi, Egger a creat aproximativ o mie de locuri de muncă.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata