Legea constatului amiabil ar putea intra în vigoare la 1 iulie 2009

 
Legea constatului amiabil ar putea intra in vigoare de la 1 iulie 2009, a aratat marti (10 martie 2009) presedinele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, Angela Toncescu, la un seminar despre piata asigurarilor auto.
 
„Legea constatului amiabil ar putea intra in vigoare de la 1 iulie 2009”, a afirmat aceasta. Potrivit acestei legi, accidentele auto usoare vor putea fi solutionate direct de catre societatile de asigurari, fara implicarea Politiei, in cazul in care nu exista litigii intre parti.
 
Astfel, in cazul accidentelor auto usoare, la care nu se inregistreaza raniri de persoane, informarea societatilor de asigurare se poate face si in baza unui formular tipizat, eliberat de catre asigurator, denumit constatare amiabila de accident, in care conducatorii vehiculelor respective consemneaza circumstantele producerii evenimentului, datele de identificare ale persoanelor si vehiculelor implicate, precum si cele ale asiguratorilor, potrivit CSA.
 
Acesta se transmite societatii de asigurare, odata cu polita de asigurare RCA. Formularul constatare amiabila de accident se inmâneaza concomitent cu polita de asigurare obligatorie. Asiguratul poate solicita, pe perioada de valabilitate a politei de asigurare, unul sau mai multe documente, in cazul in care cel pe care l-a dobândit initial a fost folosit, instrainat sau pierdut. 
 
 
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata