Ministrul justiţiei măreşte salariile magistraţilor cu 50%

 
Sindicalistii din Sed Lex sustin ca, in timp ce la Ministerul Muncii, Familiei si protectiei Sociale se discuta despre reducerea cheltuielilor, sporurilor etc, Guvernul ascunde sporurile altor categorii bugetare, iar la Ministerul Justitiei se maresc cu 50% salariile magistratilor, prin acordarea sporului de risc si suprasolicitare neuropsihica, se precizeaza intr-un comunicat al Sed Lex.
 
„Pe fondul atacurilor tot mai dese ale presedintelui si ale primului ministru la adresa administratiei publice, ce reprezinta numai 10% din intreg sistemul bugetar al României, constatam o inconsecventa guvernamentala fara precedent”, sustine Vasile Marica, presedintele al Aliantei Sindicatelor Bugetarilor Sed Lex, in comunicatul de presa.
 
„Sindicalistii sustin ca, in timp ce la Ministerul Muncii, Familiei si protectiei Sociale se discuta despre reducerea cheltuielilor, sporurilor etc Guvernul ascunde sporurile altor categorii bugetare. Mai mult, prin ordinul nr, 768/C/04.03.2009 al Ministrului Justitiei se maresc cu 50% salariile magistratilor, prin acordarea sporului de risc si suprasolicitare neuropsihica”, a adaugat liderul sindical.
 
Acesta a precizat, totodata, ca „atacurile permanente la adresa administratiei publice vin din dorinta de a politiza institutiile publice, de a face loc clientelei politice, aceasta fiind singura explicatie, iar economiile la buget privind administratia sunt nesemnificative. Este clar ca razboiul pentru administratie a inceput, iar gastile politice fac presiuni pentru a-si numi acolitii in functii, fapt care va duce la enclavizarea României si distrugerea institutionala”.
 
 
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata