Optimism maxim în Spania, caracatiţa Paul prezice victoria ibericilor

Optimism maxim în Spania, înaintea finalei de duminică cu Olanda de la Mondialul 2010 de fotbal, după profeţia ”oracolului” Paul, celebra caracatiţă din acvariul Seelife din Oberhausen, care a indicat victoria ibericilor, relatează agenţia EFE.

Caracatiţa Paul a prezis cu acurateţe rezultatele Germaniei la CM 2010, inclusiv înfrângerea cu Spania din semifinalele CM.

În transmisie directă la mai multe posturi europene tv, cefalopodul s-a aşezat pe acvariul marcat cu drapelul spaniol, unde a stat câteva minute înainte de a înghiţi o midie. Paul a ignorat cu desăvârşire acvariul Olandei, profeţind victoria Spaniei în finala de duminică a M 2010.

Cu câteva ore înainte, Paul a prevestit victoria Germaniei în jocul cu Uruguay, din finala mică a competiţiei.

O altă caracatiţă în căutare de glorie, supranumită ”Maradona, a indicat de asemenea victoria Spaniei, relatează presa turcă. ”Maradona” locuieşte într-un acvariu din Istanbul şi a trebuit să aleagă între cele două steaguri ale finalistelor, instalate în colţuri opuse. ”Maradona”, un cefalopod de un an, s-a îndreptat către drapelul spaniol, pe care l-a înconjurat cu tentaculele sale, ca într-o îmbrăţişare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata