Ora oficială de vară nu va modifica mersul trenurilor în vigoare

 
CFR Calatori anunta publicul calator ca, incepând din data de 29 martie, in activitatea de transport feroviar se va trece la ora oficiala de vara, ora 3,00 devenind ora 4,00.
 
Compania precizeaza, insa, ca trecerea la ora oficiala de vara nu va modifica mersul trenurilor in vigoare. Astfel, trenurile de calatori vor pleca din statiile de formare dupa ora oficiala de iarna pâna in noaptea de 28/29 martie, ora 3,00, care devine ora 4,00. Dupa aceasta ora (4,00), vor pleca la orele din mersul de tren in vigoare, respectând ora oficiala de vara.
 
Totusi, vor fi afectate de schimbarea de ora 115 trenuri aflate in circulatie la ora 3,00, dintre care 55 de trenuri care au in compunere vagoane de dormit. În acest sens, trenurile de calatori aflate in circulatie intre 3,01 si 4,00 (ora iarna) vor circula cu intârziere. Pentru aceste trenuri se vor stabili masuri suplimentare pentru reducerea in parcurs a acestor intârzieri.
 
Având in vedere ca si in tarile vecine aceasta trecere se face in aceeasi zi de duminica, 29 martie, intre statiile de frontiera cu Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Ucraina, Bulgaria trenurile vor circula dupa orariile din mersul de tren in vigoare. 
 
 
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner