Ordonanţa care interzice construirea pe spaţii verzi va rămâne în vigoare

 
Ordonanta care se refera la interdictia construirii pe spatii verzi va ramâne in vigoare, acesta fiind punctul de vedere al Ministerului Mediului, a declarat marti (10 martie 2009) intr-o conferinta de presa, ministrul de resort, Nicolae Nemirschi.
 
„Problema este ca ea (ordonanta – n.r.) a fost data foarte in graba la momentul respectiv – era criza Parcului Bordei – si trebuie legata de legea care reglementeaza definitia spatiului verde foarte clar si indubital, pentru ca a creat confuzii destul de grele la nivelul administratiilor locale”, a spus Nemirschi.
 
Acesta a precizat ca, daca cineva si-a construit o casa si a avut un plan urbanistic de detaliu (PUD), in mod normal in acest PUD a scris si zona de acces si zona de locuinta si zona de spatii verzi.
 
„Daca s-a gândit peste doi ani sa isi faca un garaj nu-l mai face, pentru ca Agentia de Mediu nu ii va da niciodata aviz de mediu pentru ca acolo scrie spatiu verde. Acest lucru este valabil si pentru toate planurile urbanistice generale nerefacute ale marilor municipii”, a subliniat ministrul Mediului, subliniind ca aceasta ordonanta se aplica.
 
ONG-urile de mediu au organizat marti (10 martie 2009) in Parcul Izvor, un miting pentru spatiile verzi din intravilan, acestea argumentând ca situatia legilor care guverneaza spatiile verzi din intravilan reprezinta o reala ingrijorare pentru cetatenii români.
 
„Mesajele care vin de la Ministerul Mediului sunt acelea ca exista o mare presiune imobiliara si ca nu toate spatiile verzi vor putea fi salvate. La fel de ingrijorator este si faptul ca amendamentul adus Legii specifice a spatiilor verzi, nr. 24/2007, care interzicea emiterea de autorizatii de construire pe spatiile verzi, a fost respins in aceasta comisie (Comisia pentru administratie publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic din Camera Deputatilor – n.r.), sub pretextul ca este prea restrictiv”, se mentioneaza intr-un comunicat al EcoAssist.
 
La rândul sau, primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a declarat marti (10 martie 2009) la dezbaterea „Alege verde! – o campanie publica pentru salvarea spatiilor verzi”, ca OUG 114/2007 a salvat de la distrugere peste 15 hectare de spatiu verde numai pe raza acestui sector, majoritatea acestor suprafete fiind amenajate, in prezent, ca zone de recreere publice.
 
 
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata