Orele suplimentare şi salariul de merit ar putea fi aprobate prin Ordonanţă de Guvern

 
Sindicatele au primit marti (10 martie 2009) promisiunea mentinerii platii orelor suplimentare, a salariului de merit si a altor sporuri lunare in proiectul de Ordonanta de Guvern, ce ar urmea sa fie elaborat pâna joi, pentru ca saptamâna viitoare sa fie aprobat in sedinta Executivului.
 
Liderii principalelor confederatii sindicale au avut marti (10 martie 2009) discutii la Ministerul Muncii, in urma carora s-a ajuns la o intelegere preliminara privind pastrarea acestor drepturi pentru angajatii din sectorul bugetar.
Sindicatele din invatamânt, sustine Simion Hancescu, vicepresedinte al FSLI, sunt multumite de negocierile de marti (10 martie 2009) deoarece cu toate ca cele sapte puncte ale ordonantei care se referau la acest domeniu au fost eliminate, au fost pastrate drepturile obtinute de sindicalisti prin Codul Muncii si alte acte normative ce reglementeaza salarizarea in invatamânt.
 
Astfel au ramas pe lânga plata orelor suplimentare si a salariului de merit, decontarea cheltuielilor cu transportul, pastrarea nivelului de 2% pentru premiile lunare, cât si acordarea sumei de 100 de euro pentru procurarea de carti necesare perfectionarii cadrelor didactice. Reprezentantii sindicatelor si ai celorlalte categorii de bugetari continua discutiile pe marginea acestei Ordonante. Sindicalistii din invatamânt au fost primii care au parasit masa negocierilor, exprimându-si speranta ca, asa cum li s-a promis, joi, la ora 13.00, le va fi prezentanta ultima forma acestui proiect de Ordonanta.
 
 
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata