Parcuri eoliene de 200 milioane de euro, în Dobrogea

 
Zona Dobrogei va găzdui noi centrale eoliene, ale căror autorizaţii de înfiinţare au fost eliberate, recent, de ANRE. Compania "Cernavodă Power" SRL va construi, în extravilanul localităţilor Cernavodă şi Mircea Vodă (jud. Constanţa), două parcuri eoliene  (cu putere instalata de cate 69 W), cu o investiţie totală de 138 milioane de euro. Potrivit autorizaţiilor de înfiinţare, vor fi instalate, în total, 46 de turbine tip VestasV90 de 3 MW fiecare. Înălţimea turnurilor pentru acest tip de turbine este de 105 metri, iar diametrul rotorului – de 90 m.
 
Compania "Renovatio Power" SRL a primit autorizaţie de înfiinţare pentru centrala eoliană Peştera (jud. Constanata), cu o putere instalată de 90 MW. Valoarea investiţiei este estimată la 90 milioane de euro.
ANRE a mai acordat autorizaţii de înfiinţare pentru alte două centrale în cogenerare. O unitate va fi construită de "Ecogen Energy" SA în Buzău, cu o putere electrică instalată de 6 MW. Şi "Petrocart" SA a primit autorizaţia pentru o centrală de cogenerare în Piatra Neamţ,. Puterea electrică instalată este de 1,8 MW, iar puterea termică instalată este de 7,04 MW. (bursa.ro)
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata