Pericolul amestecurilor de substanţe chimice în alimente, confirmat de cercetări efectuate în Danemarca

6

Noi cercetări importante desfăşurate în Danemarca arată că efectul substanţelor chimice din alimente asupra sănătăţii poate fi mult mai dăunător decât se credea până acum.

Admiţând faptul că substanţele chimice nu sunt consumate individual ci în amestecuri, evaluarea a fost făcută de Institutul Naţional pentru Alimentaţie al Universităţii Tehnice din Danemarca şi a demonstrat că până şi dozele foarte mici de substanţe precum pesticidele şi bifenilii policlorinaţi (PCB) pot genera amplificarea reciprocă a efectelor negative atunci când sunt prezente în combinaţii. Această descoperire confirmă practic îngrijorările pe care noi le-am enunţat pentru prima oară, cu ani în urmă, notează site-ul 4ro.dr-rath-foundation.org.

Abordarea tradiţională a evaluării riscului substanţelor chimice din alimente a fost făcută doar luând în considerare efectele individuale ale fiecărei componente, în beneficiul evident al fabricanţilor acestora. Chiar şi în reglementările la nivel global realitatea este că nu s-a acordat de către Comisia Codex Alimentarius  nici o atenţie faptului că pesticidele, adaosurile alimentare artificiale şi alte substanţe chimice sintetice nu sunt consumate individual, ci în combinaţie. Efectul cumulativ pe termen lung al ingerării de multiple substanţe chimice asupra sănătăţii consumatorilor a fost ignorat pe scară largă.

De aceea, este semnificativ faptul că multe dintre substanţele chimice prezente în alimentele noastre sunt produse de către aceleaşi companii chimice şi farmaceutice care doresc să interzică suplimentele sigure, nebrevetabile, cu vitamine şi să ne pună cu forţa în farfurie alimente modificate genetic. Și la fel cum se întâmplă cu medicamentele farmaceutice, şi în cazul seminţelor modificate genetic motivul cheie pentru care multe dintre aceste substanţe chimice există este acela că pot fi brevetate – iar brevetele înseamnă profituri şi mai mari.

De aceea, nu este greu de imaginat că proliferarea pe scară largă a substanţelor chimice din alimente este potenţial văzută de producătorii acestora ca un beneficiu financiar dublu, prin aceea că măreşte simultan vânzările de medicamente brevetate utilizate pentru tratarea bolilor cauzate de consumul lor. Din acest punct de vedere, o privire asupra listei  membrilor deplini ai UK Chemical Industries Association, organizaţia care reprezintă companiile chimice şi farmaceutice din Marea Britanie, arată cât de strâns legate sunt aceste două industrii şi partenerii lor din domeniul petrochimiei şi biotehnologiei.

În sistemul de asistenţă medicală preventivă al viitorului, aşa cum a fost descris de Dr.Rath în Declaraţia de la Barletta, fructele şi legumele pe care le plantăm şi mâncăm vor fi crescute organic, fără pesticide şi organisme modificate genetic. Cu aer curat şi apă curată, vor creşte natural în grădinile noastre, pe câmpurile  cultivate de comunităţile noastre şi pe terenurile fermelor noastre.

Dar, aşa cum arată Dr.Rath, acest salt calitativ pentru omenire nu va veni de la sine – trebuie să îl organizăm! Înfiinţând o grădină de legume acasă, învăţând despre compost şi abordări naturale, durabile în privinţa cultivării hranei, puteţi nu doar să economisiţi bani şi să vă ocrotiţi sănătatea, ci şi să contribuiţi la crearea unei lumi în care hrana fără restricţii şi un mediu înconjurător sănătos vor deveni realitate pentru noi toţi.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata