Peste 3 milioane de spectatori la Mondialul sud-african

19

Peste trei milioane de spectatori au urmărit meciurile de la Cupa Mondială de fotbal din Africa de Sud, după semifinala de miercuri, care face din acest turneu să ocupe locul trei, după SUA 1994 şi Germania 2006 în ierarhia celor mai urmărite, a anunţat FIFA, citată de Reuters.

Numărul total al spectatorilor a ajuns la 3,058 milioane în 62 de meciuri, cu o medie de 49.322 spectatori pe meci. CM 1994, din SUA, a atras un număr record de spectatori, 3,59 milioane, urmat în această ierarhie de Germania 2006, cu 3,36 milioane. Au mai rămas de disputat doar finala mică şi finala mare, astfel că Mondialul sud-african nu poate urca în clasament.

”Aici, în Africa de Sud, este pentru a treia oară în istoria Cupei Mondiale când trecem de 3 milioane de spectatori”, a precizat Nicolas Maingot, purtătorul de cuvânt al FIFA, subliniind succesul răsunător al competiţiei din acest punct de vedere.

Maingot a adăugat că audienţa totală, incluzând fan-park-urile din Africa de Sud şi din întreaga lume, va depăşi 5 milioane de spectatori după semifinala Germania – Spania (0-1).

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata