Piatra Neamţ, lipsit de şansa unor parcări moderne

28

Primarul interimar Chitic nu vede nicio posibilitate de amenajare a unor noi locuri de parcare, pentru că nu ia în considerare parcările inteligente, cele subterane sau cele etajate suprateran.

Strategia primarului interimar de Piatra Neamţ, Dragoş Chitic, în domeniul dezvoltării parcărilor din oraş lipseşte cu desăvârşire. Cel puţin aşa se înţelege din răspunsul pe care l-a dat unei propuneri venite din partea cetăţenilor. Răspunsul a fost pronunţat nu într-un loc privat sau intim, ci în conferinţa de presă pe care a organizat-o chiar el, ieri, 13 august.

 „O propunere primită de la pietreni vizează creşterea numărului de locuri de parcare în Piatra Neamţ (…). Din păcate, oraşul este limitat şi nu avem unde să facem alte spaţii de parcare“, a declarat primarul interimar Chitic.

Viziunea limitată în domeniul locurilor de parcare pe care o are a actualului primar va afecta pentru o perioadă destul de lungă de timp gradul de civilizaţie din aşa-numitul oraş turistic de interes naţional Piatra Neamţ şi va duce la supra-aglomerarea străzilor, care sunt deja la o limită greu de imaginat înainte cu câţiva ani înainte.

Aşa se face că mulţi proprietari de autoturisme – care plătesc taxe şi parataxe, impozite şi accize pentru că vor să beneficieze de ceva ce nu mai este demult un lux, ci o necesitate – nu au unde să îşi parcheze maşina în oraşul în care au domiciliul.

Dragoş Chitic nu are nici un fel de proiect prin care să se construiască vreo parcare inteligentă, subterană sau etajată suprateran. În schimb, îl interesează foarte mult încasarea banilor.

„În luna octombrie vom organiza o licitaţie, pentru un nou contract (pentru administrarea locurilor de parcare cu plata orară – n.red.). Prin caietul de sarcini vom cere ca firmele interesate să preia activitatea de administrare a parcărilor să vină cu propuneri de încasare variată, plata pentru locul de parcare să se poată face cu cardul, pe baza unor tichete sau în alte moduri“, a declarat primarul interimar Dragoş Chitic.

  • Sondaj de opinie pe final de mandat

Lipsa de interes pentru modernizarea şi dezvoltarea locurilor de parcare din Piatra Neamţ se vede şi din modul în care a fost întocmit un sondaj de opinie, menit mai degrabă unei publicităţi electorale în devans, decât construirii unei adevărate strategii prin consultarea cetăţenilor. O consultare de acest fel al fi de înţeles la un început de mandat şi nu are decât un sens electoral după ce a fost consumat un mandat de viceprimar cu repetiţie şi când mai există circa un an din mandatul interimar actual.

Printre cele 10 probleme enumerate într-un chestionar de sondare s-ar afla, totuşi, şi cea a parcărilor, deşi exista răspunsul descurajant. Numai că problema parcărilor este îmbălsămată la grămadă, cu spaţiile verzi şi locurile de joacă, şi este plasată pe la coada listei. Prima dintre probleme-întrebări îi vizează pe câinii comunitari, iar ultima se referă la serviciile de siguranţă şi ordine publică.

Mihael BALINT – ziarulceahlaul.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata