Platformă de comunicare pentru firmele de textile

 
Federatia patronala din textile, confectii, pielarie FEPAIUS a aderat la platforma de comunicare europeana, in cadrul proiectului Seetal, a anuntat marti (10 martie 2009) Maria Grapini, presedinte FEPAIUS, cu prilejul Conferintei Nationale de Diseminare a Legislatiei Europene din Cadrul Proiectului Seetal, ale carei lucrari au avut loc la Bucuresti.
 
Conferinta a reunit personalitati marcante ale industriei textile din România alaturi de experti europeni, reprezentanti ai partenerilor implicati in proiect. Principalele teme abordate s-au referit la perspectiva industriei europene textile si de pielarie, situatia curenta a sectorului de textile confectii si pielarie in România, in conditiile crizei mondiale, trendul investitiilor straine directe in sectorul textile-confectii din România, probleme si solutii pentru industria textila europeana, noi piete si competitia internationala.
 
FEPAIUS si Organizatia Patronala din pielarie si incaltaminte sunt parteneri intr-un proiect european, Seetal (South- Eastern European Business Representative Organizations of the Textile, Apparel and Leather Sectors), care vizeaza intarirea organizatiilor reprezentative de afaceri din domeniul textile, confectii, pielarie din tarile din sud-estul Europei si stabilirea unui canal de comunicare la nivel european, usor de accesat, prin realizarea unei platforme de comunicare.
 
Alaturi de organizatiile românesti mai activeaza, in cadrul proiectului, organizatii similare din alte patru tari, respectiv Belgia, Bulgaria, Croatia, Turcia.
 
În cadrul proiectului Seetal, FEPAIUS organizeaza o serie de seminarii de diseminare a informatiilor pe teme referitoare la aspecte ale legislatiei europene aplicabile sectorului textile, confectii, pielarie.
 
Platforma de comunicare in cadrul proiectului Seetal permite participantilor la proiect sa fie parte a retelei europene a asociatiilor de textile/confectii/pielarie si implicit a membrilor acestora si sa acceseze printr-o modalitate facila un site care cuprinde o lista a principalelor institutii, organizatii, laboratoare, scoli, centre de invatamânt, prezentari pe teme actuale ale aquis-ului comunitar si baza de date a firmelor membre ale fiecarui partener al proiectului.
 
„One Stop Shop” este un serviciu informational, on-line, care asista membrii organizatiilor nationale prin servicii de consultanta pentru probleme colective, printr-un contact permanent cu surse externe de informare si expertiza, beneficiind de sprijinul expertilor de la Euratex (Organizatia europeana a industriei textile si de confectii).
 
În cadrul seminariilor regionale desfasurate prin proiectul european Seetal au fost prezentate asociatiilor din tarile partenere si membrilor acestora aspecte actuale ale aquis-ului comunitar care sunt relevante pentru sectorul in care acestia activeaza precum si modul de a le utiliza.
 
Printre acestea se numara modul de implementare a legislatiei Reach si impactul acesteia asupra costurilor producatorilor; aspecte ale comertului international cu privire la originea produselor, piraterie si contrafacere, protectia proprietatii intelectuale asupra desenelor si modelelor, standardizare, marcare, protectia mediului, responsabilitate sociala si corporatista.
 
 
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata