Presedintele Cartel Alfa: Proiectul de buget trebuie întocmit împreună cu partenerii sociali

 
Partenerii sociali s-au intâlnit vineri (19 decembrie 2008) cu premierul desemnat Emil Boc si o parte dintre ministrii nominalizati sa faca parte din Executiv, respectiv cei de la Ministerul Muncii, Învatamânt, Finante, Sanatate si IMM-uri. În urma discutiilor, cele doua parti si-au manifestat dorinta de a continua un dialog in vederea semnarii unui parteneriat social pe toata perioada guvernarii.
 
“A fost o intâlnire relavanta despre semnarea unui acord social si elaborarea unui program de masuri care sa permita angajatilor si angajatorilor sa depaseasca situatia de criza. Consideram ca proiectul de buget trebuie stabilit impreuna cu partenerii sociali iar programul de guvernamânt am dori sa fie vazut de partenerii sociali inainte de a fi aprobat de Parlament.
Speram ca va fi un dialog social real cu noua formula de guvernare care urmeaza sa fie investita de Parlament”, sustine Bogdan Iuliu Hossu, presedinte al CNS Cartel Alfa.
 
Pentru presedintele BNS, Dumitru Costin, intâlnirea de vineri cu ministrii desemnati pentru a forma noul Guvern a fost una de prezentare a partenerilor sociali, sindicate si patronate. “Am luat in discutie câteva subiecte. Vrem sa identificam solutiile corecte de a depasi criza. O intâlnire reala pe probleme va avea loc saptamâna viitoare, dupa investirea Guvernului. Premierul desemnat nu a dat niciun raspuns cu privire la cresterile salariale pâna când nu se afla situatia financiara reala a tarii.
 
Speram ca viitorul Guvern, care reprezinta peste 70% din optiunile electoratului, sa aiba taria politica si sa-si asume elaborarea unei legi unitare a salarizarii bugetarilor”, a precizat Costin. Premierul desemnat, Emil Boc, considera ca discutiile cu partenerii social au fost rationale si echilibrate. “Am dorit o intâlnire informala cu confederatiile sindicale si patronale pentru a pune bazele unui dialog social real.
 
Împreuna vom lua masurile cele mai bune pe domenii de activitate odata ce vom vedea situatia reala a visteriei tarii. Am aflat ca o noutate si pentru mine ca sunt situatii in care nu s-au platit salariile, pensii sau alocatii din lipsa de lichiditati in Trezorerie. Întâlnirea de azi cu partenerii sociali, sindicate si patronate, este inceputul unui parteneriat real si am cerut celor doi parteneri sociali un ragaz pentru a vedea mai intâi, dupa investirea Guvernului, care este situatia financiara a tarii”, a precizat Boc.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata