Prima de casare nu va ajunge la 2.500 de euro, afirmă ministrul Mediului

 
Prima de casare nu va ajunge la 2.500 de euro, pentru ca atunci nu ar mai avea sens programul de innoire a parcului auto national, a afirmat miercuri (18 martie 2009) ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi.
 
Sa nu-si imagineze nimeni vreodata ca prima de casare va ajunge la 2.500 de euro, pentru ca atunci nu mai are sens programul, pentru ca eu vreau sa scot cât mai multe vechituri de piata”, a precizat Nemirschi.
El a apreciat ca declaratiile facute de unii „oficiali”, potrivit carora prima  de casare in programul Rabla ar putea ajunge la 2.500 de euro, sunt „o mare prostie”.
 
De asemenea, in opinia lui Nemirschi, sunt destul de putine persoane interesate de program pentru ca „se mai trezesc din când in când chiar oficiali, sa spun asa, care vorbesc prostii, in domenii pe care nu au competenta”.
 
„Este o mare prostie, pentru ca niciodata nu vom discuta despre o astfel de prima. Ceea ce trebuia facut, s-a facut anul trecut si mie mi se pare ca bugetul total pe care il avem, tinta de 60.000 de rable care trebuie scoase de pe piata, facilitatile acordate in ceea ce priveste vechimea masinilor acceptate in program si cresterea la 37 – 38 de milioane de lei a primei de casare sunt deocamdata suficiente”, a subliniat ministrul Mediului.
 
El a reiterat ca se va discuta inainte de luna iunie daca se vor introduce masuri suplimentare in program, deoarece acum nu are o situatie exacta a contractelor.
„L-am rugat pe seful de la Fondul pentru Mediu ca in fiecare luni dimineata sa am pe birou situatia incheierii contractelor si atunci voi sti in fiecare saptamâna cum stam. Acum nu stiu, pentru ca de  abia  a  inceput.  Va  pot  spune  saptamâna  viitoare  ce  s -a  intâmplat”,  a  precizat  Nemirschi.
 
 
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata