Producătorii agricoli: „Vom dispărea dacă nu se rezolvă problema TVA-ului!”

 
Producatorii agricoli au solicitat autoritatilor reducerea TVA la produsele alimentare prin introducerea unui sistem de taxare inversa care sa asigure cresterea incasarilor la bugetul de stat, scaderea evaziunii fiscale in agricultura si sa ofere sprijin fermierilor, companiilor de productie si procesare.
 
„Solicitam introducerea unui sistem de taxare inversa, astfel incât sa fie taxat producatorul final, precum si cresterea subventiilor totul pentru a asigura cresterea sprijinului acordat agricultorilor”, a precizat presedintele LAPAR, Adrian Radulescu, cu ocazia unei mese rotunde dedicate agriculturii românesti.
 
Reprezentantii industriei alimentare au spus ca, la ora actuala, România are, alaturi de Bulgaria, cel mai scazut nivel al subventiei din Uniunea Europeana.
 
„Foarte multe firme mici se joaca cu TVA-ul si exista un nivel foarte mare al evaziunii, iar noi, producatorii mari, vom disparea daca nu se rezolva problema TVA-ului”, a spus Mihai Lungu, presedinte al Cooperativei Muntenia.
 
La rândul sau, presedintele FNPAR, Viorel Matei a precizat ca agricultorii români nu se pot bate cu cei din Ungaria sau Polonia pentru ca acolo nivelul subventiei e de trei sau chiar de patru ori mai mare, iar dobânzile pentru creditele acordate in agricultura de doar 4%.
 
„România a pierdut intre opt si 10 miliarde euro tocmai din cauza TVA-ului la produsele alimentare si a modului in care acesta este perceput de la producatorii agricoli”, a conchis Culita Tarâta, care detine Insula Mare a Brailei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata