Programul Rabla, extins şi la persoanele juridice

 
Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a declarat miercuri (1 aprilie 2009) ca va propune ca programul „Rabla” sa fie destinat si persoanelor juridice. „Voi propune ca acest program sa fie destinat si persoanelor juridice, incepând din a doua etapa. Tinta mea ca ministru este sa scap de rable. Sunt convins ca intre cele 130.000 de microintreprinderi inregistrate in România nu exista una care sa nu aiba o masina pe firma”, a afirmat oficialul.
 
Nemirschi a mai spus ca, incepând de la 1 ianuarie 2010, este preconizata stabilirea unei noi taxe de poluare, si ca, in prezent, au loc consultari pe aceasta tema la diverse niveluri.
 
În privinta cifrelor mici raportate de catre dealerii acceptati in programul de reinnoire a parcului auto, Nemirschi a tinut sa spuna ca nu este un motiv de ingrijorare, urmatoarea perioada fiind importanta in atingerea cotelor atribuite fiecarui dealer autorizat sa participe la programul „Rabla”.
 
Potrivit datelor venite din partea dealerilor auto, in primele doua saptamâni de la demararea primei etape a programului „Rabla”, s-au consemnat 4.500 de note de acceptare.
 
Cele mai multe comenzi sunt detinute de catre Dacia, cu un procent de 38,5% din total, echivalentul a 1.731 de comenzi. Prin aceasta valoare, producatorul autohton de automobile si-a indeplinit cota stabilita pentru prima etapa a programului „Rabla”.
 
Renault-Nissan, Hyundai, Opel si Chevrolet sunt marcile carora le-au fost repartizate aceeasi cota, de 1.731 de unitati fiecare. Ford are alocate 1.632 de unitati, Skoda – 1.625, Volkswagen – 1.578, Peugeot – 1.566, Fiat – 1.410 si Suzuki – 1.410. Pe lista se mai regasesc Seat (cu 650 de locuri), Toyota (519), Mazda (366) si Citroen (317).
 
Marcile Kia si Mitsubishi au primit cote inferioare – 260, respectiv 156 de unitati. Cea mai mica repartizare a fost cea din cazul automobilelor Lada si Honda, câte doua fiecare. În 2009, Executivul a majorat la 60.000 numarul masinilor pentru care se acorda prima de casare.
 
În cursul saptamânii trecute, ministrul mediului, Nicolae Nemirschi, preciza ca valoarea de 3.800 de lei a primei de casare nu va mai fi majorata in acest an.
 
 
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner