Programul „Schimbăm vieţi” a fost relansat la nivel naţional

* Acesta se bucură de susţinerea Metropolitan Life şi Junior Achievement România.

* Vor beneficia de sprijin pentru dobândirea de noţiuni şi abilităţi elementare de educaţie financiară elevii de gimnaziu din 19 localităţi.

Programul „Schimbăm vieţi“ (Life Changer) a fost relansat la nivel naţional,  cu susţinerea Metropolitan Life şi Junior Achievement România, din dorinţa de a sprijini elevii de gimnaziu din 19 localităţi (Arad, Baia Mare, Botoşani, Braşov, Bucureşti, Buzău, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Miercurea Ciuc, Oradea, Piteşti, Ploieşti, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Târgu Mureş, Timişoara) din România să dobândească noţiuni şi abilităţi elementare de educaţie financiară, necesare vieţii de adult. Programul din România este parte a iniţiativei dezvoltate de Junior Achievement, cu sprijinul MetLife Foundation, în 18 ţări din Europa şi Orientul Mijlociu, cu scopul de a oferi tinerei generaţii suport în exersarea abilităţilor necesare pentru o viaţă sigură şi independentă financiar.

Conform unui studiu realizat de Gfk, peste 74% dintre români nu utilizează servicii financiare de bază. În acest context, pentru a pune bazele educaţiei financiare încă din primii ani de viaţă, peste 3.000 de elevi din clasele VI – VIII vor participa la activităţi practice, în cadrul programei şcolare, alături de profesori şi de voluntari Metropolitan Life, cu scopul de a se familiariza cu noţiuni financiare de bază.

„Cred în importanţa dezvoltării educaţiei financiare din şcoală, elevii având o capacitate extraordinară de a construi modele şi de a se forma după exemple de succes. Prin programul «Schimbăm vieţi», ne dorim să fim alături de ei să îi sprijinim în acumularea de informaţii financiare necesare pentru construirea unui viitor fără griji. Un astfel de ghidaj poate fi esenţial pentru copii şi poate doborî bariere în clase cu elevi din medii diferite, cu educaţie şi venituri diferite“, declară Emilia Bunea, CEO Metropolitan Life.

Peste 100 de profesori şi 50 de voluntari Metropolitan Life vor fi implicaţi în programul LifeChanger, prin susţinerea elevilor în activităţi practice, cum ar fi: gestionarea veniturilor personale, elaborarea bugetelor, gestionarea situaţiilor de risc sau prioritizarea cheltuielilor, dar şi exersarea abilităţilor de comunicare, perseverenţa şi gândirea creativă.

„Programul «Schimbăm vieţi» se desfăşoară cu succes de câţiva ani la nivel european şi ne-am bucurat că partenerul nostru, Metropolitan Life, a decis să se implice, alături de noi, pentru a da ocazia elevilor români să acumuleze abilităţi cheie care vor duce la dezvoltarea încrederii participanţilor în propriile alegeri în viaţă. Prin interacţiunea cu voluntarii Metropolitan Life, aducem la clasă o perspectivă economică asupra dezvoltării personale şi profesionale a elevilor şi ne dorim ca în următorii ani să lărgim numărul celor implicaţi“, declară Ștefania Popp, CEO Junior Achievement România.

De la momentul lansării programului „Schimbăm vieţi“ (Life Changer), în 2014, peste 15.000 de elevi din Europa au beneficiat de experienţe educaţionale de antreprenoriat şi incluziune financiară, dar şi de mentorat din partea a peste 600 de voluntari Metropolitan Life.

Potrivit MetLife Foundation, incluziunea financiară rămâne un deziderat al lumii moderne, în timp ce peste 2,5 miliarde de oameni trăiesc cu mai puţin de 2,5 $ pe zi şi majoritate nu au acces la servicii financiare de bază de care cu toţii avem nevoie pentru o viaţă mai sigură: economisire, un credit pe care să şi-l permită, asigurare, transfer de bani, pensie.

Despre Metropolitan Life:

Metropolitan Life este parte din MetLife, Inc., una dintre cele mai mari companii de asigurări de viaţă din lume. Înfiinţată în 1868, MetLife oferă, la nivel global, asigurări de viaţă, planuri de pensii, beneficii pentru angajaţi şi servicii de administrare a activelor. Cu aproximativ 100 de milioane de clienţi, MetLife are operaţiuni deschise în aproape 50 de ţări şi deţine poziţii de conducere în pieţe din Japonia, America Latină, Asia, Europa şi Orientul Mijlociu.

În România, Metropolitan Life are peste 17 ani de activitate pe piaţa de asigurări de viaţă. Două milioane de clienţi beneficiază de asigurări de viaţă şi pensii private obligatorii oferite de Metropolitan Life la nivel local.

Despre Fundaţia MetLife:

Fundaţia MetLife a fost înfiinţată în anul 1976 pentru a continua tradiţia MetLife privind finanţarea companiilor şi implicarea comunităţii. Fundaţia se concentrează pe promovarea incluziunii financiare, având la dispoziţie 200 de milioane de dolari în următorii cinci ani pentru a ajuta la construirea unui viitor sigur al oamenilor şi al comunităţilor din întreaga lume. Compania Metropolitan Life este parte a grupului MetLife, ce oferă prin filialele şi companiile sale afiliate la nivel global asigurări de viaţă, planuri de pensii, beneficii pentru angajaţi şi servicii de administrare a activelor. În România, compania este prezentă de 15 ani şi furnizează asigurări de viată şi pensii private obligatorii către 2 milioane de clienţi.

Parteneriatul Junior Achievement – Metropolitan Life

Dezvoltarea programului de responsabilitate socială Life Changer se bazează pe o tradiţie de 36 de ani de colaborare constantă dintre Junior Achievement şi MetLife, grupul din care Metropolitan Life face parte la nivel global. Compania premiază anual, la nivel internaţional, excelenţa şi inovarea în educaţie şi antreprenoriat. În 2014 organizaţia JA România a câştigat pentru a 5-a oară distincţia MetLife Foundation Award. Anul trecut, în cadrul aceluiaşi program, “Schimbăm vieţi”(Life Changer), peste 2000 de elevi de clasele 0-II au beneficiat de materiale educaţionale gratuite, consultanţă din partea voluntarilor şi activităţi learning by doing.

Despre Junior Achievement România

Junior Achievement România este o organizaţie non-profit, având ca misiune dezvoltarea în România a programelor internaţionale JA de educaţie antreprenorială, economică, financiară, orientare profesională, sănătate şi viaţă activă şi dezvoltarea abilităţilor pentru viaţă. 39 de ţări din Europa şi 123 de ţări din toată lumea urmează programele JA. În România, acestea sunt urmate de peste 280.000 de elevi din 1.600 de şcoli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Știinţifice şi cu susţinerea financiară a comunităţii de afaceri. Mai multe informaţii pe www.jaromania.org.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata