Proiecte de aproape 400 milioane euro, depuse in Regiunea Centru pe programul REGIO

 
Un numar de 231 de proiecte, cu o valoare totala de peste 392 de milioane de euro, au fost depuse pâna la inceputul acestei luni in cadrul Programului Operational Regional (REGIO), la nivelul Regiunii Centru, careia i-a fost alocata suma de 483,62 milioane de euro. Potrivit unei informari prezentate vineri (19 decembrie 2008) in cadrul unei conferinte regionale la Alba Iulia, pâna in prezent au fost semnate trei contracte, iar alte 92 sunt in faza precontractuala, cele mai multe (89) fiind pe domeniul 4.3 (sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor).
 
Valoarea totala eligibila a celor 95 de proiecte este de circa 67 de milioane de euro. Regiunea Centru a fost prima din tara care a semnat un contract pe axa 2 (imbunatatirea infrastructurii regionale si locale de transport), cu un proiect al Consiliului Judetean Harghita, cu o valoare totala eligibila de 15,22 milioane de euro.
 
Celelalte doua proiecte semnate au fost depuse de CJ Alba, pentru reabilitarea drumului judetean 107 M de pe Valea Aiudului, respectiv de Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara “Centrul Transilvaniei”, in vederea achizitionarii de echipamente specifice pentru imbunatatirea capacitatii si calitatii sistemului de interventie in situatii de urgenta si pentru acordarea asistentei medicale de urgenta si a primului ajutor calificat, in Regiunea 7 Centru.
 
Primul dintre proiecte are o valoare totala eligibila de peste 6 milioane de euro, iar cel de-al doilea, de aproape 10 milioane de euro. Alte 27 dintre proiectele depuse au ramas in evaluare, iar 109 au fost respinse. Suma ramasa disponibila pentru Regiunea Centru este de peste 302 milioane de euro. Valoarea totala eligibila a proiectelor ramase in evaluare este de circa 115 milioane de euro.Regiunea Centru cuprinde judetele Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata