Putin a aprobat amendamentele destinate să faciliteze obţinerea cetăţeniei ruse de către rusofonii din fosta URSS

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a aprobat luni, 21 aprilie, amendamentele legislative destinate să faciliteze obținerea cetățeniei ruse de către rusofonii din fosta Uniune Sovietică, a anunțat biroul de presă al Kremlinului, transmite Reuters.

Modificările operate legii privind cetățenia rusă urmează anexării peninsulei Crimeea de Rusia și creșterii tensiunilor în estul Ucrainei, zonă în care trăiește o numeroasă comunitate rusă.

În urmă cu patru zile, șeful statului rus a apreciat că ieșirea din criza cu care se confruntă Ucraina depinde de garanțiile care vor putea fi date pentru ca drepturile populației rusofone să fie respectate în estul țării.

”Problema nu este de a ști ce se va produce mai întâi — un referendum privind descentralizarea și federalismul după alegeri sau înainte de alegerile prezidențiale. Problema este legată de garanțiile privind drepturile și interesele legitime ale cetățenilor ruși și rusofoni din sud-estul Ucrainei”, a adăugat Vladimir Putin. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata