Regatul Bahrain – un amestec fascinant de cultură orientală şi occidentală

17

Regatul Bahrain, cu o suprafață de 741 km pătrați și o populație de 1,36 milioane de locuitori (estimare 2015) potrivit worldpopulationreview.com, sărbătorește ziua națională la 16 decembrie. Regatul Bahrain este un arhipelag situat în Golful Arabic, între Arabia Saudită și Qatar.

Teritoriul Regatului Bahrain a constituit un câmp de luptă pentru portughezi, care l-au ocupat în 1507. În perioada, în care sub-continentul indian a devenit o importantă colonie în cadrul Imperiului britanic, importanța strategică a Bahrainului a sporit datorită situării sale pe drumul principal către India.

În 1820 devine protectorat britanic, alături de alte state din Golful Persic. În 1932, Bahrainul era primul stat din Golf unde se descoperă petrol. Bahrainul devine independent în 1971, potrivit mae.ro.

Regatul Bahrain oferă un amestec fascinant de cultură orientală și occidentală. Clădirile înalte, tradiționale, siturile istorice și obiceiurile antice se îmbină cu dezvoltarea modernă și stilul de viață cosmopolit.

Numele de Bahrain derivă din două cuvinte arabice „thnain Bahr”, ce înseamnă „două mări” și se referă la fenomenul produs de izvoarele de apă dulce ieșind de sub mare, ce se întrepătrunde cu apa sărată.

Capitala Manama, cu o populație de 147.074 de locuitori (estimare 2015), potrivit worldpopulationreview.com, este un oraș modern unde regăsim de la hoteluri primitoare și de o calitate ireproșabilă, restaurante și mall-uri la plaje frumoase. Vremea este caldă și însorită aproape tot anul.

Între atracțiile turistice se numără: Moscheea al-Fateh, una dintre principalele atracții turistice și una dintre cele mai mari moschei din lume. Moscheea găzduiește și Biblioteca Națională și Centrul Islamic Ahmed Al-Fateh, potrivit turistik.ro.

Muzeul Scufundătorilor de Perle se află în clădirea considerată a fi cel mai important edificiu istoric din țară. Aici se regăsesc prezentate modalitățile de pescuire a perlelor, cu uneltele și costumele folosite și unde pot fi admirate exponate diferite de la arme antice, jocuri tradiționale, instrumente muzicale, la instrumente medicale din timpurile trecute.

Alte atracții truistice sunt: Muzeul Național Bahrain, care ilustrează istoria naturală și culturală a țării; Bait Al-Quran un fel de muzeu al Coranului, ce prezintă o colecție de manuscrise cu exemple frumoase de artă și caligrafie islamică; Parcul acvatic „Lost Paradise of Dilmun Water Park” (considerat a fi cel mai mare parc acvatic din Orientul Mijlociu); Piața Souq, unde se găsesc produse tradiționale și moderne, de la parfumuri, bijuterii tradiționale și dulciuri până la obiecte de artizanat locale, antichități, covoare lucrate manual, condimente, ceaiuri locale; Templul BarBar, un sit arheologic aflat în satul Barbar ce include trei temple.

Aici au fost descoperite două altare, un izvor natural de apă, unelte, vase de ceramică și multe piese mici din aur; „Turnurile Vântului” ale caselor antice din Manama — construite la o înălțime de 5-6 m deasupra casei și deschise din toate părțile, acestea serveau ca sisteme de aer condiționat primitive. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata