România investeşte 70 milioane de euro în cea mai mare staţiune de schi din Sud-Estul Europei

 
România va investi circa 70 milioane de euro pentru realizarea celei mai mari statiuni de schi din Sud-Estul Europei, in Muntii Parângului, lânga Petrosani, a anuntat miercuri (11 martie 2009) ministrul Turismului, Elena Udrea.
 
„Ministerul Turismului aloca circa 70 milioane de euro pentru acest proiect, care implica construirea unor pârtii de schi, a unor instalatii de teleferic, precum si a infrastructurii adiacente. Sper ca autoritatile locale sa termine acest proiect in circa o luna de zile”, a spus ministrul Turismului, care participa la Târgul International de Turism de la Berlin.
 
Elena Udrea a precizat ca statul nu poate aloca fonduri pentru dezvoltarea hotelurilor in zona, dar lantul hotelier Accor s-a aratat interesat sa investeasca in aceasta regiune.
Ministrul Transporturilor a adaugat ca, desi s-au alocat fonduri pentru dezvoltarea unor proiecte dedicate construirii unor statiuni de schi, dezvoltarii zonelor montane inalte, turismului balnear si Deltei Dunarii, si au fost realizate proiectele tehnice pentru realizarea lor, din 2006, nu au fost alocate si fondurile necesare pentru demararea acestor proiecte.
 
 
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata