Românii ar accepta un job în alt oraş, pentru mai mulţi bani

 
Românii ar accepta un job in alt oras, pentru un salariu mai mare, conform unui nou sondaj efectuat pe site-ul de recrutare online Myjob.
 
Astfel, intrebati daca sunt dispusi sa se mute intr-o alta localitate pentru un job, 41,55% dintre cei peste 7.000 de respondenti au declarat ca ar face acest lucru doar daca salariul oferit ar fi mai mare decât cel actual. Relocarea din cauza jobului reprezinta, deci, pentru multi români, o solutie in deblocarea situatiei de criza de pe piata muncii autohtone.
 
Mai mult, 13% dintre participantii la sondaj ar accepta chiar un loc de munca peste hotare, daca ar fi pusi in fata acestei optiuni, ceea ce arata disponibilitatea românilor pentru joburi in strainatate, chiar si in conditii de criza.
 
Un procent considerabil insa, 23% de respondenti, afirma ca nu ar face sub nicio forma o schimbare de acest tip in ceea ce priveste jobul, din cauza familiei. Probabil acesta este motivul pentru care majoritatea respondentilor care au declarat ca ar accepta un loc de munca in alta localitate sunt barbati – 54%, fata de 46% respondenti de sex feminin.
 
De asemenea, cei mai dispusi sa se relocheze din cauza unui job mai bine platit sunt absolventii de studii superioare (45%) si masteratii (49%), cu vârsta intre 21 si 30 de ani. 6% dintre candidatii chestionati pe site-ul Myjob considera ca un job intr-un alt oras ar fi o solutie viabila din punctul de vedere al experientei acumulate, pe când 8,6% considera ca o asemenea schimbare presupune costuri prea mari.
 
De asemenea, 7,78% dintre participantii la sondaj sunt de parere ca exista oportunitati de joburi in orasul de domiciliu si nu sunt dispusi sa-si caute un loc de munca intr-o alta localitate. Sondajul Myjob s-a desfasurat in perioada 17-24 februarie, pe un esantion de 7.163 de respondenti, la nivel national.
 
 
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata