Şedinţe de plen pentru validarea mandatelor de parlamentar

 
Senatul şi Camera Deputaţilor se întâlnesc vineri (19 decembrie 2008)) în şedinţe separate pentru a dezbate rapoartele comisiilor de validare a mandatelor noilor parlamentari.
Comisia de validare a mandatelor de senator a constatat că toţi cei 137 de aleşi îndeplinesc condiţiile în vederea validării, a anunţat joi preşedintele comisiei, democrat-liberalul Constantin Dumitru.
 
Şi preşedintele Comisiei de validare a Camerei Deputaţilor, deputatul PD-L Petru Călian, a anunţat că toţi cei 334 de deputaţi aleşi în urma scrutinului din 30 noiembrie au fost validaţi.
Vineri, la începutul şedinţei Senatului, în sală erau prezenţi 120 dintre cei 137 de senatori aleşi. Lucrările sunt conduse de decanul de vârstă al Camerei superioare a Parlamentului, social-democratul Sergiu Nicolaescu, asistat de patru colegi mai tineri: Iulian Urban şi Iulian Bădescu (PD-L), Olguţa Vasilescu (Alianţa PSD+PC) şi Attila Zoltan Cseke (UDMR).
 
Preşedintele de şedinţă i-a invitat de mai multe ori pe senatorii aleşi să semneze lista de prezenţă, atrăgându-le atenţia că începerea reuniunii a întârziat faţă de ora stabilită.
Pe ordinea de zi a şedinţei de plen figurează alegerea preşedintelui acestei Camere, a Biroului Permanent, constituirea grupurilor parlamentare şi comisiilor permanente.
 
Hotărârea privind validarea senatorilor se adoptă cu votul majorităţii membrilor acestei Camere.
Senatorii a căror alegere a fost validată vor depune jurământul de credinţă faţă de ţară şi popor.
Senatul este legal constituit după validarea mandatelor a trei pătrimi din numărul total de senatori.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata