Semifinalele, statistică bună pentru fiecare

Statisticile fotbalului şi ale Cupei Mondiale, în primul rând, sunt favorabile Germaniei, dintre cele 4 semifinaliste, dar fiecare poate găsi în aceste cifre elemente pentru a spera:


Europa în afara bazelor sale.
Nicio echipă europeană nu a câştigat, niciodată, Mondialul în afara Europei. În America Latină, Argentina, Brazilia şi Uruguayul şi-a împărţit titlurile. Iar la Mondialul-2002 din Japonia şi Coreea, a câştigat Brazilia. Pe pământ european, în schimb, Europa a câştigat mereu, în afară de 1958, când a triumfat Brazilia în Suedia.

Avantaj Uruguay.

Forţa tradiţiei. Mondialul nu a încoronat decât 7 învingători în 18 ediţii. Ultima finalistă şi învingătoare ‘inedită’ a fost Franţa în 1998. Înainte, trebuie să ne întoarcem la Argentina în 1978 pentru a găsi un învingător inedit, iar în 1974 cu Olanda pentru a găsi o finalistă inedită.

Avantaj Germania şi Uruguay, respectiv triplă şi dublă campioană mondială.

Constanţa germană. Dintre cele 4 semifinaliste, Germania este cea mai constantă la cel mai înalt nivel. Din ultimele 14 Cupe Mondiale (începând din 1954), germanii au jucat 7 finale şi au câştigat 3. Au mai fost de 3 ori semifinalişti şi fost în ultimele 8 echipe în cursă întotdeauna.

Avantaj Germania.

Clasamentul FIFA. Spania, cu impresionanta sa serie de 44 de victorii, 3 egalităţi şi o înfrângere în ultimele 48 de meciuri dinaintea Mondialului, avea la sfârşitul lunii mai, locul 2 în clasamentul FIFA (după Brazilia). Olanda este a 4-a, Germania a 6-a, iar Uruguay, a 16-a.

Avantaj Spania.

Acasă/în deplasare. Olanda a disputat 2 finale de Cupă Mondială, pierzându-le pe amândouă împotriva ţărilor organizatoare, Germania în 1974 şi Argentina în 1978. De această dată, Africa de Sud este eliminată din primul tur, iar Olanda, dacă ajunge în finală, nu va mai avea presiunea meciului ‘în deplasare’.

Avantaj Olanda.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata