Spania, Germania, Olanda şi Uruguay şi-au asigurat câte 18 milioane dolari

18

Selecţionatele Spaniei, Germaniei, Olandei şi Uruguayului şi-au asigurat câte 18 milioane de dolari în urma calificării în semifinalele Cupei Mondiale de fotbal, potrivit repartizării stabilite de FIFA.

Viitoarea campioană mondială va încasa un cec în valoare de 30 milioane dolari, în timp ce învinsa din finală se va mulţumi cu 24 milioane dolari. Ocupanta locului trei va primi, la rândul ei, 20 milioane dolari, iar echipa de pe locul 4 va pleca acasă cu 18 milioane dolari.

Primele minime acordate pentru participarea la Mondialul sud-african vor reveni echipelor eliminate în prima fază a competiţiei: câte 8 milioane dolari.

Federaţia Internaţională de Fotbal va repartiza suma totală de 420 milioane dolari federaţiilor participante la CM 2010, precum şi cluburilor jucătorilor care au evoluat la turneul final, ceea ce reprezintă o creştere cu 61 la sută în comparaţie cu ediţia de acum patru ani, găzduită de Germania, când echipele calificate au împărţit suma de 261 milioane dolari, în funcţie de performanţe.

Federaţiile naţionale vor acorda, la rândul lor, propriile recompense financiare jucătorilor, în cazul Spaniei suma promisă pentru cucerirea titlului mondial fiind de 600.000 euro. Mult mai puţin vor încasa, însă, germanii pentru câştigarea trofeului FIFA: câte 250.000 euro de jucător.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata