Subvenţiile pentru îngrăşăminte, neagreate de UE

 
Solicitarea sindicalistilor din industria chimica de a se acorda un sprijin financiar agricultorilor pentru procurarea de ingrasaminte nu a primit „un raspuns afirmativ” din partea Uniunii europene, a declarat joi (2 aprilie 2009) intr-o conferinta de presa, secretarul de stat in Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, Marian Hoinaru.
 
„Practic, nu se poate iesi acum din zona negocierilor cu Uniunea Europeana, schemele de sprijin pentru fermieri dupa perioada de aderare a României fiind stabilite inca din momentul discutarii capitolului agricultura. Mai mult, din anul 2010 vom ramâne fara subventiile din bugetul national, in conditiile in care sprijinul acordat pe unitatea de suprafata va creste la nivelul tarilor cele mai vechi din UE”, a afirmat Marian Hoinaru.
 
În opinia sa, Teleormanul trebuie sa se afle intre judetele in care sa ajunga cei mai multi bani europeni din proiectele ce vizeaza dezvoltarea rurala, deoarece in aceasta zona de sud a tarii este nevoie de realizarea unor investitii importante pentru comunitatile locale.
 
„Am cerut astazi la Alexandria, intr-o intâlnire cu serviciile deconcentrate de la nivelul Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale si cu mai multi primari din judet, sa fie elaborata in scurt timp o strategie de absorbtie a fondurilor europene, deoarece se inregistreaza intârzieri”, a mai spus secretarul de stat.
 
 
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata