Taxă anuală de poluare pentru motociclete

 
Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, va propune aplicarea unei taxe anuale de poluare si pentru motociclete, in proiectul de lege care va inlocui actuala taxa de poluare auto.
În prezent, taxa de poluare auto se aplica intr-o forma diminuata, pâna in vara, când ar putea fi trecut prin Parlament un proiect de lege care sa instituie o taxa anuala pentru toti poluatorii, in functie de emisiile de dioxid de carbon si capacitatea motorului.
 
„Daca nu se poate pâna la vacanta parlamentara, atunci acest proiect de lege va fi trecut sigur dupa. Va fi sigur in 2009. Sunt convins ca vor fi si amendamente. Eu o sa vin cu niste modele care se aplica deja in Europa, modelul german in primul rând. Taxa anuala va fi aplicata pe cilindreea motorului si in functie de emisiile de CO2, pe principiul poluatorul plateste”, a declarat marti ministrul Mediului.
 
Ministrul Nicolae Nemirschi a primit marti (10 martie 2009) de la Lexus România o masina hibrid Lexus GS 450 h, cu motor pe benzina si motor electric, cu care se va deplasa timp de 18 luni. Masina are un motor de 3,5 litri si 340 CP si consuma 7,6 l/100 km. Motorul electric este folosit la viteze sub 50 km/h si la decelerari, iar emisiile de CO2 sunt de 186g/km.
 
 
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata