Taxa de poluare ar putea fi înlocuită de la 1 ianuarie 2010

 
Ministerul Mediului are in vedere renuntarea la actuala taxa de poluare auto si inlocuirea acesteia, incepând cu 1 ianuarie 2010, cu un impozit anual, in functie de gradul de poluare a autovehiculului.
 
Anuntul a fost facut miercuri (1 aprilie 2009) de catre ministrul de resort, Nicolae Nemirschi, prezent la deschiderea oficiala a celei de-a XVI-a editii a Romenvirotec, expozitie internationala destinata echipamentelor si tehnologiei de protectie a mediului, ce are loc, in perioada 1-4 aprilie la Romexpo.
 
„La ora actuala, suntem in faza de traducere a legislatiei germane pe acest domeniu si suntem in discutii referitoare la cuantificarea valorii gramului de dioxid de carbon care este emis peste nivelul de baza”, a spus ministrul Mediului.
 
El a adaugat ca printre variantele luate in calcul pentru nivelul de baza sunt cele legate de stabilirea punctului zero la 150 grame bioxid de carbon (CO2) sau 176 grame CO2.
 
Potrivit lui Nemirschi, prin noua initiativa, autoritatile românesti din domeniu vor sa vina in intâmpinarea directivelor europene, care prevad un grad de poluare evaluat la 120 de grame de CO2. Oficialul nu a dorit sa faca precizari legate de suma care va fi perceputa pentru noxele emise in plus.
 
Taxa de poluare auto a inlocuit, la 1 iulie 2008, controversata taxa de prima inmatriculare. Dupa ce in luna decembrie a anului trecut, valoarea noii taxe s-a triplat, incepând cu 19 februarie 2009, actualul guvern a decis reducerea acesteia cu o treime.
 
 
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata