Televizunile comerciale in vizorul CNA

 
Membrii Consiliului National al Audiovizualului (CNA) au analizat in aceasta saptamana calitatea unor emisiuni TV (concursurile interactive, emisiunile cu invitati astrologi si clarvazatori), concluzia decelata in urma dezbaterilor fiind transanta: “înşelătorie cumplită”. Ca prima masura CNA a amendat cu 5.000 de lei Naţional TV şi a somat alte cinci posturi tv (Antena 1, Favorit TV, Prima TV, OTV) – încălcarea legislaţiei audiovizuale, anunta cotidianul.ro.
 
Postul Naţional TV a fost sancţionat pentru "limbaj si gestica violenta a moderatoarei unui concurs interactiv", cu incalcarea art. 101, alin. 7 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, potrivit căruia "este interzisă solicitarea insistent adresată publicului de a participa la astfel de jocuri şi de concursuri".
 
Departamentul Monitorizare al CNA a sesizat ca tarifele de participare a telespectatorilor la concursurile interactive difuzate de posturile TV mentionate au fost afişate, fara precizarea dacă conţin sau nu TVA. CNA va modifica legislaţia audiovizuala  cu privire la condiţiile de difuzare a concursurilor interactive si va impune transmiterea acestora in intervalul 22:00-6:00.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata