Tristeţe, în Olanda, după pierderea finalei cu Spania

16

Înfrângerea naţionalei olandeze, de către Spania, în finala Cupei Mondiale de fotbal din Africa de Sud, a fost primită cu multă tristeţe, la Amsterdam, acolo unde aproape 180.000 de persoane au urmărit meciul, pe un ecran gigant, informează AFP.

După fluierul final al arbitrului englez Howard Webb, suporterii ”Portocalei mecanice” au acuzat şocul, mulţi au plâns, iar alţii şi-au acoperit feţele, ori s-au trântit pe jos.

Imediat, după golul reuşit de spaniolul Andres Iniesta, în minutul 116 al meciului, numeroşi suporteri au început să părăsească piaţa din centrul oraşului Amsterdam. Acolo a fost o mulţime portocalie, venită să sărbătorească primul titlu mondial la fotbal cucerit de Olanda, dar finalul a fost altul.

Tricouri, steaguri şi peruci, toate de culoare portocalie, au fost pregătite de fani, pentru a urmări meciul şi a se bucura de titlul mondial.

Conform surselor Poliţiei, cam 24.000 de persoane au asistat la Rotterdam, la transmiterea finalei, pe două ecrane mari. Asemenea zone ale suporterilor au fost amenajate şi la Utrecht sau Maastricht.

Spania a câştigat Cupa Mondială de fotbal din Africa de Sud, după ce a învins Olanda în finală cu scorul de 1-0 (0-0, 0-0), după prelungiri, duminică seara, pe stadionul ”Soccer City” din Johannesburg.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata