Vom plăti mai mult la abonamentul de cablu

 
Operatorii spun că sunt nevoiţi să crească tariful pentru serviciile de televiziune prin cablu din cauza majorării de la 2% la 6% a contribuţiei pentru drepturile de autor. Cabliştii vor vărsa în conturile organismelor de gestiune colectivă circa 1,8 milioane de euro şi spun că o mare parte din bani va ajunge la artiştii străini, scrie Adevărul.
 
„Abonamentele la cablu vor creşte proporţional cu valoarea remuneraţiei. Mă aştept la o mărire în jur de 4% a abonamentului pentru serviciile TV”, a declarat pentru „Adevărul” Radu Petric, preşedintele Asociaţiei de Comunicaţii prin Cablu (ACC).
 
Petric a anunţat că ACC va ataca în instanţă, în termen de 30 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial, hotărârea completului de arbitraj stabilit de Oficiul Român pentru Drepturile de Autor (ORDA).
 
Preşedintele ACC a precizat că, după estimările sale, în prezent, cabliştii achită lunar circa 600.000 de euro pentru drepturi de autor şi conexe. Suma ar urma să crească la 1,8 milioane de euro în cazul creşterii procentului la 6% din venituri pentru drepturile de autor şi conexe.
 
 
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata