Adio (din nou) Internet Explorer, Microsoft

Internet Explorer-ul lui Microsoft va fi în cele din urmă retras anul viitor, după mai mult de 26 de ani de serviciu, spune gigantul tehnologic.

Browserul web veteran a fost lansat cu Windows 95.

Nu va mai apărea pe versiunile pentru consumatori de Windows 10 după iunie 2022, a scris Microsoft într-un blog.

Gigantul tehnologic elimină vechiul browser de câțiva ani – dar în 2019 a trebuit să emită un patch de urgență pentru acesta, din motive de securitate.

În acel moment, s-a estimat că aproximativ 8% dintre oameni îl foloseau, încă.

Înlocuitorul său, Microsoft Edge, are un mod de compatibilitate Internet Explorer, care va continua să funcționeze.
Unele site-uri web foarte vechi – și, în mod esențial, instrumentele interne ale companiei – au fost construite pe o tehnologie web mai veche, pe care browserele moderne au probleme de procesare.

Într-un blog, managerul de programe Microsoft Edge, Sean Lyndersay, a scris că noul browser a fost „o experiență de navigare mai rapidă, mai sigură și mai modernă” și, de asemenea, era acum mai capabil să gestioneze aplicații mai vechi.

Într-un post separat care se ocupă de întrebări, Microsoft a clarificat că ar exista unele excepții de la pensionare, inclusiv pentru versiunile mai vechi de Windows.

Între 2000 și 2005, Internet Explorer s-a bucurat de o cotă de piață de 90% (Google Chrome este cel mai utilizat browser de astăzi). Dar, în 2013, Microsoft a fost amendată cu 561 milioane de euro (731 milioane de dolari; 484 milioane de lire sterline la acea vreme) pentru că nu a promovat browsere alternative în sistemul său de operare Windows.

A introdus o fereastră pop-up „browser choice” în 2010, dar funcția a fost abandonată într-o actualizare în anul următor. Microsoft a spus că acest lucru s-a întâmplat din greșeală.
Gigantul tehnologic se ocupă, de asemenea, de un alt istoric: în aprilie anul acesta a anunțat că intenționează să-și schimbe fontul implicit, care a fost Calibri în toate produsele sale din 2007.

Invită utilizatorii să voteze favoritul lor dintre cinci concurenți și spune că cel mai popular va forma noul său aspect.

Sursa: BBC
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata