DeviceHub lansează Smart Metering Pro, cea mai avansată soluție pentru managementul de contoarelor inteligente

DeviceHub, platforma open-source pentru Internet of Things (IoT), anunță lansarea celei mai noi soluții pentru managementul contoarelor inteligente, Smart Metering Pro. Scalabil și modular, automatizat complet, Smart Metering Pro este cea mai flexibilă soluție pentru managementul infrastructurii de contoare inteligente de pe piață. În contextul modernizării globale a infrastructurii de contoare, soluția DeviceHub este compatibilă cu orice model de contor inteligent, indiferent de producător, asigurând conectivitate universală și arhitectură scalabilă cu o investiție inițială redusă.

Cu implementări în curs de desfășurare în România și restul Uniunii Europene, Smart Metering Pro este creat pentru automatizarea procesului de facturare pentru gaz, apă, curent electric și agent termic, oferind o soluție sustenabilă, prietenoasă cu mediul, reducând costurile operaționale și îmbunătățind raportarea și previzionarea internă.
Cele mai mari beneficii pentru operatorii de utilități și consumatori sunt citirea contoarelor de la distanță și facturarea în timp real, înlocuind vechea procedură de facturare cu citire în teren, estimare de consum și regularizare.
Contoarele inteligente comunică în timp real cu soluția cloud Smart Metering Pro, îmbunătățind calitatea rețelei în exploatare și a serviciilor oferite prin o mai ușoară identificare a interferențelor de pe rețea, furturi sau altor pierderi, facilitând o intervenție operațională rapidă și eficientă.

“Retehnologizarea infrastructurii de contoare pentru utilități aduce noi provocări și oportunități în piață. Smart Metering Pro oferă un cadru de lucru scalabil pentru viitoarele servicii smart. Soluția noastră este deja bine primită în piață, confirmând interesul companiilor pentru soluții Internet of Things gata de implementare.” a declarat Ionuț Cotoi, DeviceHub CEO

Soluții cloud pentru automatizare industrială și integrare multilaterală

Smart Metering Pro se diferențiază prin funcționalități și integrări, ce adaugă plus valoare beneficiarului:
• Generare automată de facturi și rapoarte;
• Vizualizare în timp real a parametrilor măsurați;
• Toate operațiunile manuale sunt automatizate și realizate de la distanță;
• Interval de transmitere date configurabil;
• Integrare GIS și software de hărți;
• Modul de mentenanță – alerte în timp real din teren;

Despre DeviceHub:

DeviceHub dă posibilitatea companiilor, integratorilor de sistem si dezvoltatorilor de a crea un viitor mai bun prin propria platformă participativă de Internet of Things. După câștigarea în 2015 a acceleratoarelor de startup-uri hub:raum Warp, ChallengeUp! si Seedcamp, DeviceHub își propune să dezvolte soluții specifice industriale prin tehnologia IoT. Cu sedii în Polonia și România și finanțare de la Deutsche Telekom, Angel Investors și Orizont 2020. DeviceHub oferă un spațiu virtual în care inițiativele personale îmbunătățesc viața cotidiană și pun bazele pentru comunitățile smart în direcția creării orașelor inteligente ale viitorului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata