Facebook lansează instrumente pentru a controla fluxul, va permite utilizatorilor să controleze cine poate comenta la postările lor publice

Facebook Inc le va permite utilizatorilor să-și personalizeze fluxul și să le ofere controlul asupra celor care pot comenta postările lor publice, a declarat gigantul social media.

Compania va oferi, de asemenea, o bară de filtrare a fluxurilor care ar permite utilizatorilor să comute între clasarea algoritmică a fluxului lor sau să afișeze conținutul în ordinea în care a fost postat.
Schimbările au loc întrucât cea mai mare rețea socială din lume a fost supusă focului pentru amplificarea discursurilor de ură și dezinformare la nivel global pe platformele sale.

Utilizatorii pot gestiona comentariile pentru orice postare publică, alegând dintre opțiuni, cum ar fi oricine poate vedea postarea, poate comenta sau doar persoanele și paginile pe care le etichetează, a spus Facebook într-o postare pe blog.

Separat, Nick Clegg, vicepreședinte al afacerilor globale la Facebook, a susținut zilele acestea într-o postare Medium că algoritmii companiei nu duc la polarizare.

„Realitatea este că nu este în interesul Facebook – financiar sau reputațional – să crească continuu temperatura și să împingă utilizatorii către conținut tot mai extrem”, a spus Clegg.

El a menționat, de asemenea, că majoritatea veniturilor Facebook provin din publicitate, iar agenții de publicitate nu ar dori ca mărcile și produsele lor să fie afișate chiar lângă „conținut extrem sau urât”.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata