Huawei și ZTE au părăsit probele 5G din India

Ministerul telecomunicațiilor din India a omis producătorii chinezi de echipamente Huawei și ZTE din încercările sale 5G, devenind ultima țară care a blocat firmele.

Ministerul a acordat permisiunea unei duzini de firme – inclusiv Ericsson, Nokia și unitatea de rețea Samsung – pentru a efectua un test de șase luni cu tehnologia 5G.

Deși Huawei și ZTE nu au fost numiți, nu li s-a interzis furnizarea de echipamente 5G către transportatori.

India este a doua piață din lume ca număr de utilizatori de telefoane.

Jio Infocomm, Bharti Airtel și Vodafone Idea, principalii transportatori Reliance Industries, vor desfășura testele împreună cu MTNL de stat.
O declarație a Biroului de informații al presei guvernului indian spune că fiecare companie „va trebui să efectueze probe în medii rurale și semi-urbane, în plus față de setările urbane, astfel încât beneficiul tehnologiei 5G să prolifereze în întreaga țară și să nu se limiteze doar la zonele urbane „.

Delhi nu a implementat încă niciun tip de interdicție oficială pentru companiile chineze, care furnizează în prezent o cantitate semnificativă de echipamente furnizorilor de telefonie mobilă din India.

Cu toate acestea, guvernul a semnalat o abordare mai strânsă, mai orientată spre securitate, a rețelelor țării, care este de așteptat să acționeze împotriva companiilor chineze.

În decembrie, guvernul a declarat că va identifica surse „de încredere” de echipamente de telecomunicații pe care operatorii săi le pot folosi în rețelele lor ca parte a noii directive de securitate pentru sector.

Se așteaptă ca aceste noi reguli de achiziții să intre în vigoare în iunie și vor restricționa furnizorii de rețele indiene să cumpere anumite tipuri de echipamente din „surse de încredere”.

Ar putea include, de asemenea, o listă a furnizorilor interzisi.
Huawei a fost blocat din dezvoltarea 5G în alte țări, inclusiv în Marea Britanie.

Compania se află în prezent pe lista de entități a Departamentului de Comerț al SUA, care restricționează accesul la articolele produse cu tehnologie și software din SUA.

SUA afirmă că Huawei ar putea fi folosit de China pentru spionaj, prin intermediul echipamentelor sale 5G, iar Comisia Federală de Comunicații (FCC) a ordonat chiar unor companii americane de telecomunicații să scoată echipamentele Huawei din rețeaua lor.
Huawei a negat de mult timp afirmațiile că reprezintă o amenințare la adresa securității naționale.

Operatorii de telefonie mobilă din mai multe țări au avertizat că excluderea Huawei din rețea ar putea crește costurile și ar putea încetini implementarea.

5G – a cincea generație de tehnologie wireless – este mult mai rapidă decât predecesorii săi și permite conectarea mult mai multor dispozitive în același timp. Funcționează pe frecvențe înalte care necesită o capacitate mai mare.

Sursa: BBC
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata