Huawei Technologies a anunțat tarifele taxelor pentru utilizarea tehnologiei sale de telefonie 5G

Huawei Technologies a anunțat tarifele taxelor pentru utilizarea tehnologiei sale de telefonie 5G pentru prima dată, într-o mișcare despre care directorul său juridic a spus că este un efort de creștere a transparenței.

Compania a fost plasată pe o listă neagră de export de către fostul președinte american Donald Trump în 2019 și i s-a interzis accesul la tehnologia critică de origine americană, afectându-i capacitatea de a proiecta propriile cipuri și componente esențiale de la furnizori externi.

Dar, Huawei încearcă să-și prezinte propriile realizări de cercetare, compania așteptând să primească venituri de aproximativ 1,3 miliarde de dolari din licențierea brevetelor între 2019 și 2021, potrivit declarației șefului său de IP, Jason Ding.

Pentru fiecare telefon care utilizează tehnologia 5G Huawei, care sunt capabile să funcționeze, compania va primi drepturi de autor de până la 2,5 USD, a spus Ding.

Alături de rivalii Samsung Electronics, Nokia, Ericsson și producătorul de cipuri Qualcomm, Huawei este unul dintre liderii în brevetele 5G, deși studiile despre compania care se află înaintea cursei variază.

Huawei a obținut o creștere pozitivă atât pentru veniturile din 2020, cât și pentru profitul net, a spus fondatorul și CEO-ul companiei, Ren Zhengfei, în februarie, adăugând că, compania a continuat să vadă niveluri semnificative de încredere din partea clienților săi.

Cu toate acestea, afacerea cu smartphone-uri a companiei rămâne sub o presiune imensă din cauza interdicției SUA. Afacerea de consum a Huawei a reprezentat 54,4% din veniturile companiei în 2019.
Se așteaptă ca Huawei să dezvăluie cifre complete pentru 2020 la sfârșitul lunii.

Până la sfârșitul anului 2020, Huawei deținea peste 100.000 de brevete active în peste 40.000 de familii de brevete din întreaga lume, a spus compania. Investițiile sale în cercetare și dezvoltare au totalizat 131,7 miliarde de yuani (20,27 miliarde de dolari) în 2019.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata