Spotify lansează platforma de abonament podcast pentru a concura cu Apple

Spotify a lansat o platformă de abonament cu plată pentru podcast-urile din Statele Unite și intenționează să se extindă în alte regiuni în următoarele luni, la o săptămână după ce Apple a dezvăluit un serviciu similar.

Un podcaster ar putea difuza episoadele doar pentru abonați și le poate publica pe Spotify și alte platforme de ascultare a podcasturilor, a declarat compania într-un comunicat.

Spotify, cel mai popular serviciu de streaming de muzică cu plată din lume, a declarat că nu va primi un comision din veniturile abonaților creatorilor de podcasturi pentru următorii doi ani și a planificat să perceapă o taxă de 5% începând cu 2023.

Magazinele online, cum ar fi magazinul de aplicații Apple, percep de obicei dezvoltatorilor o taxă pentru achizițiile efectuate pe platformele lor.

Spotify a depus o plângere în urmă cu doi ani în fața autorităților de reglementare din Uniunea Europeană, spunând că taxele pe care Apple le percepe pentru efectuarea plăților prin intermediul magazinului au făcut pe nedrept dificilă competiția concurenților pentru abonații la muzică.

Apple concurează cu Spotify pentru streaming muzical și la începutul acestei luni a dezvăluit o platformă de abonament care va costa 19,99 USD pe lună și le va oferi creatorilor instrumentele de care au nevoie pentru a oferi abonamente la podcasturi.

Spotify a selectat 12 podcastere independente pentru a publica conținut bonus exclusiv pentru abonați în fluxurile lor podcast existente, iar compania va extinde, de asemenea, programul către mai mulți creatori în lunile următoare.

National Public Radio va publica cinci emisiuni fără anunțuri pentru abonații cu plată începând cu 4 mai, inclusiv „Cum am construit asta cu Guy Raz” și „Planet Money”.

Spotify și-a sporit popularitatea podcastului cheltuind mai mult de jumătate de miliard de dolari în cumpărarea rețelelor de podcast-uri Gimlet și Anchor și a companiei de publicitate podcast Megaphone.

Noul instrument de abonament este construit folosind platforma Anchor.

Compania suedeză testează, de asemenea, un sistem în care editorii de conținut de pe alte platforme cu baze existente de abonați pot livra conținut plătit folosind Spotify.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata