Un informator necunoscut susține că oferă detalii private a 500 de milioane de utilizatori Facebook

Un leaker (informator) spune că oferă informații despre peste 500 de milioane de utilizatori Facebook Inc – inclusiv numere de telefon și alte date – practic gratuit.

Baza de date pare a fi același set de numere de telefon legate de Facebook care circulă în cercurile hackerilor din ianuarie și a căror existență a fost raportată pentru prima dată de publicația tehnică Motherboard, potrivit Alon Gal, cofondator al firmei israeliene de informații cibernetice Hudson Rock.

Reuters nu a putut să verifice imediat informațiile, care sunt oferite pentru un credit digital în valoare de câțiva euro pe un site bine cunoscut pentru hackeri de nivel scăzut, dar Gal a declarat că a verificat autenticitatea datelor a cel puțin unora dintre ei, comparându-le cu numerele de telefon ale persoanelor pe care le cunoștea. Alți jurnaliști spun că au reușit, de asemenea, să potrivească numerele de telefon cunoscute cu detaliile din depozitul de date.

Într-o declarație, Facebook a spus că datele erau „foarte vechi” și erau legate de o problemă pe care a remediat-o în august 2019.

O încercare a Reuters de a ajunge la cel mai slab serviciu de mesagerie Telegram nu a avut succes imediat.

Gal a declarat pentru Reuters că utilizatorii Facebook ar trebui să fie atenți la „atacurile de inginerie socială” ale persoanelor care ar fi putut obține numerele de telefon sau alte date private, în lunile următoare.

Știrile celor mai recente scurgeri au fost raportate pentru prima dată de Business Insider.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata