Volkswagen folosește cloud-ul Microsoft pentru a dezvolta un software de conducere automată

Volkswagen AG a declarat joi că va folosi serviciile de cloud computing ale Microsoft Corp pentru a-i ajuta să-și eficientizeze eforturile de dezvoltare software pentru autoturisme.

Volkswagen, care deține mărci precum Audi și Porsche, lucrează atât la mașini cu conducere automată pentru viitor, cât și la funcțiile de asistență a șoferului, cum ar fi controlul automat al vitezei de croazieră la vehiculele actuale. Dar marca companiei dezvoltase aceste caracteristici independent.

Anul trecut, Volkswagen a consolidat unele dintre aceste eforturi de dezvoltare într-o filială numită Car.Software, pentru a se coordona mai bine între producători, fiecare companie gestionându-și propria lucrare în ceea ce privește aspectul software-ului, colaborând în același timp la funcțiile de siguranță de bază, cum ar fi detectarea obstacolelor.
Dar diferitele companii din cadrul grupului încă foloseau diferite sisteme pentru a dezvolta acel software, iar acordul anunțat joi le va pune pe un furnizor comun de cloud, Dirk Hilgenberg, director executiv Car.Software, a declarat pentru Reuters într-un interviu.

Acordul Microsoft va facilita, de asemenea, implementarea actualizărilor de software pentru a adăuga noi caracteristici mașinilor – o practică care a ajutat Tesla Inc să se deosebească de mulți rivali de la început.

Volkswagen a încheiat în 2018 un acord cu Microsoft pentru a-și conecta mașinile la serviciul de cloud computing Azure al Microsoft. Acordul de joi înseamnă că actualizările de software vor fi dezvoltate pe același nor care va transmite apoi aceste actualizări până la mașini.
„Actualizările over-the-air sunt primordiale”, a spus Hilgenberg. „Această funcționalitate trebuie să existe. Dacă nu o puteți face, veți pierde teren. ”

În termeni practici, înțelegerea înseamnă că mașinile care au intrat inițial pe drum cu câteva funcții de asistență pentru șofer ar putea adăuga în timp noi capacități care le vor aduce mai aproape de conducerea autonomă, a declarat Scott Guthrie, vicepreședinte executiv cloud și inteligență artificială la Microsoft .

„Pentru telefoanele noastre acum 15 sau 20 de ani, când l-ați cumpărat, nu s-a schimbat aproape niciodată. Acum, ne așteptam în fiecare săptămână sau la fiecare două zile, să apară noi funcții ”, a declarat Guthrie pentru Reuters într-un interviu. „Această abilitate de a începe să programeze vehiculul în moduri din ce în ce mai bogate și într-un mod sigur, transformă modul în care funcționează experiența.”

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata