YouTube va lansa un fond de 100 de milioane de dolari pentru funcția video Shorts

YouTube, de la Alphabet Inc, a anunțat un fond de 100 de milioane de dolari pentru a plăti creatorilor de conținut care realizează videoclipuri de succes pentru noua sa funcție de scurtmetraj, Shorts, întrucât YouTube își propune să apeleze la mai mulți influențatori.

Fondul va fi lansat în următoarele luni și va plăti creatorii în acest an și 2022, a spus YouTube.

Investiția vine pe măsură ce platformele concurează pentru a atrage tineri creatori care construiesc un imens grup de fani – și un mare potențial de câștig – prin filmarea unor scenete scurte de comedie și rutine de dans. Aplicația virală TikTok a început tendința clipurilor video în formă scurtă și a fost rapid copiată de alte aplicații, cum ar fi Reels Instagram deținute de Facebook, Spotlight Snapchat și Shorts YouTube.

Facebook Inc va permite creatorilor de conținut de pe platforma sa să câștige venituri din videoclipuri în formă scurtă prin reclame. Anunțul a venit într-un blog în care compania și-a detaliat planurile de a-i ajuta pe creatori să câștige mai mulți bani, deoarece rivalii mai mici din tehnologie s-au întrecut pentru a atrage personalități celebre din rețelele sociale.

Proprietarul Snapchat Snap Inc a plătit 1 milion de dolari pe zi creatorilor care realizează videoclipuri scurte virale pe funcția sa numită Snapchat Spotlight. Twitter a anunțat recent că va lansa „Super Follows”, care va permite utilizatorilor să taxeze adepții pentru conținut exclusiv.

Facebook a declarat că, creatorii, pot acum câștiga venituri din anunțuri din videoclipuri la un minut, în scădere față de trei minute anterior. De asemenea, va începe testarea anunțurilor care arată ca niște stickere, pe care creatorii de conținut le pot folosi în povestirile lor de pe Facebook pentru a câștiga bani.

Mai mulți creatori se pot califica acum pentru a câștiga venituri din publicitate din videoclipuri live-streaming pe Facebook, anterior un program numai pentru invitații.

Gigantul rețelelor de socializare a spus că va oferi, de asemenea, 7 milioane de dolari în Facebook Stars gratuit, pe care utilizatorii le pot plăti creatorilor de pe Facebook Live ca formă de bacșiș.

YouTube a declarat că noul fond va plăti mii de creatori în fiecare lună, ale căror videoclipuri de pe Shorts primesc cel mai mult angajament de la spectatori.
Site-ul video în flux a adăugat că va începe să testeze reclame pe Shorts.

Pe măsură ce piața pentru funcțiile video scurte devine mai aglomerată, platformele au folosit fondurile creatorilor ca o modalitate de a atrage mai mulți utilizatori.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata