Cererea autorizarii mitingului de pe 10 august a fost respinsa de Primaria Bucuresti

Romanii din diaspora au pus la cale un miting pe data de 10 august insa planurile le sunt incurcate de catre Primaria Bucuresti care refuza sa autorizeze acest miting. Federatia Romanilor de Pretutindeni si-a asumat organizarea mitingului de pe 10 august insa Primaria Bucuresti a ales sa respinga cererea depusa in aceste zile.

Primaria Bucuresti a ales sa respinga cererea depusa in scris invocand incalcarea articolului din Legea 60/1991 republicata despre organizarea si desfasurarea activitatilor publice.

Art. 2 – Adunările publice trebuie să se desfăşoare în mod paşnic şi civilizat, cu protecţia participantilor şi a mediului ambiant, fără să stânjenească folosirea normală a drumurilor publice, a transportului în comun, cu excepţia celor autorizate, funcţionarea instituţiilor publice sau private, a celor de învăţământ, cultura şi sănătate, a unităţilor economice ori să degenereze în acţiuni turbulente de natură a pune în primejdie ordinea şi liniştea publică, siguranţa persoanelor, integritatea corporală, viaţa sau bunurile acestora ori ale domeniului public, şi nu pot fi continuate după ora 23,00, caz în care intră sub incidenţa dispoziţiilor Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, republicată“.

Colegii de la Adevarul.ro au incercat sa ia legatura cu reprezentantii Primariei Bucuresti insa fara nici un rezultat pozitiv. Presedintele filialei din Romania a Federatiei Romanilor de Pretutindeni a declarat pentru aceeasi publicatie ca Primaria Bucuresti a incalcat legea privind accesul liber la informatie raspunsul la cerere venind dupa 33 de zile.

”După lungi insistenţe, în sfârşit am primit un răspuns referitor la cererea făcută către Primăria Capitalei în vederea aprobării desfăşurării protestului din 10 august din Piaţa Victoriei. Astfel, comisia de avizare a cererilor primite în baza Legii 60/1991, a considerat că prin derularea protestului s-ar încălca prevederile Articolului 2 din această lege, motiv pentru care cererea noastră nu poate fi soluţionată favorabil. Am dori să-i întrebăm pe distinşii conducători de neam şi ţară dacă ne pot prezenta poziţia acestei comisii referitor la protestul organizat de către PSD în data de 9 iunie 2018. Oare dânşii de ce nu intrau sub incidenţa aceluiaşi articol din lege? Oricum, nu ne plângem de milă, ştim clar ce avem de făcut, am învăţat de la nişte oameni faini cum se obţine o autorizaţie pentru o astfel de manifestaţie încă din anul 1989. De ce îţi este frică, nu scapi!”, a declarat Florin Tira.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata