ORIENT – partener de încredere pentru toate tipurile de transporturi: rutier, feroviar, maritim sau aerian

Fluxul mare de transport al mărfurilor generat de globalizarea pieţelor a dus la o necesitate în creștere pentru identificarea soluţiilor optime de transport. De multe ori este nevoie de combinarea mijloacelor de transport pentru acoperirea distanţei dintre continente: pentru traversarea oceanelor se apelează la transport aerian cu avioane cargo sau transport maritim cu vapoare, iar pentru distanţele continentale avem opţiunea transportului rutier de marfă cu camioanele, transport feroviar cu trenurile sau transport fluvial cu nave de mici dimensiuni.

Aici intervine ORIENT, un nume cu greutate la nivel naţional şi internaţional care asigură de peste 30 de ani conexiunea lanţului de aprovizionare dintre furnizor şi cumpărător operând servicii diversificate de transport eficiente, sigure şi avantajoase ORIUNDE PE GLOB.

Transport rutier agabaritic pentru mărfuri de mari dimensiuni

Transportul agabaritic se referă la mişcarea pe cale rutieră a obiectelor de mari dimensiuni, cu parametri atipici de greutate, înălţime, lăţime sau lungime. Astfel de mărfuri nu pot fi transportate prin mijloace convenţionale, aşadar este nevoie de soluţii şi utilaje specifice de transport agabaritic.

Organizarea unui astfel de transport implică mai multe aspecte, cum ar fi alegerea şoferului, a camionului şi a platformei potrivite, asigurarea macaralelor pentru încărcare/descărcare, alegerea traseului optim de urmat, eliberarea de cabluri ce ar putea constitui obstacole, eliberarea traficului pe anumite porţiuni ale traseului, asigurarea suportului Poliţiei Rutiere unde este cazul, obţinerea autorizaţiilor specifice de transport, asigurarea transportului, însoţirea acestuia cu maşini specifice de escortă.

Pentru îndeplinirea cu succes a unei astfel de misiuni complexe, este nevoie de un operator în primul rând experimentat, care să deţină know-how-ul specific de specialitate atât de necesar în astfel de situaţii.

Compania ORIENT este una dintre puţinele firme din România acreditate să efectueze transport agabaritic în statele Uniunii Europene. Cu aproape 30 de ani de experienţă în domeniului transportului de marfă şi special agabaritic, această firmă organizează anual cu succes numeroase proiecte de transport agabaritic.

Din categoria mărfurilor agabaritice cel mai frecvent transportate de către ORIENT fac parte: vagoane de tren, locomotive, utilaje agricole, utilaje pentru construcţii, structuri metalice, turbine eoliene, combine, tractoare, silozuri, excavatoare, concasoare, vole, rezervoare, tramvaie, bărci, transformatoare, generatoare, motoare.

Pentru toate transporturile organizate se asigură posibilitatea de a se cunoaşte în orice moment stadiul transportului, prin monitorizarea GPS. Reprezentanţii ORIENT informează constant beneficiarul despre stadiul transportului şi măsurile luate pentru ca marfa transportată să ajungă la destinaţie în deplină siguranţă.

Transport de mărfuri pe calea ferată

Compania ORIENT administrează mai multe terminale de transport mărfuri pe calea ferată în locaţii strategice din România şi are dezvoltată o reţea de parteneri la nivel european cu suportul cărora poate organiza în cel mai mic detaliu transporturi feroviare avantajoase.

Accesează pagina web www.spedorient.com pentru mai multe detalii despre serviciile de transport oferite de compania ORIENT. Secţiunea Blog a site-ului este actualizată constant cu detalii despre cele mai recente operaţiuni în transporturi.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata