Ministerul Turismului va finanta turismul pe traseele de mocanita

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a anuntat, joi, ca se va finanta pana la finalul anului turismul pe traseele de mocanita, prin modificarea Master-Planului de investitii.

„Suntem in lucru pentru modificarea Master-Planului de investitii in turism si vrem foarte mult sa introducem in anexa pentru finantare inclusiv traseele de mocanita, trasee noi si de reabilitare. Este nevoie sa finantam si acest tip de turism. Mai mult decat atat, vrem sa modificam inclusiv sumele cu care Ministerul Turismului o sa vina sa asigure cofinantarea proiectelor, adica o sa fie mai multi bani de la Ministerul Turismului pentru localitati”, a declarat Bogdan Trif, potrivit Agerpres.

Intrebat cand va incepe sa finanteze turismul de pe traseele de mocanita din tara, ministrul Turismului a raspuns ca estimeaza ca pana la finalul anului sa poata primi cererile de finantare cu studiile de fezabilitate.

„Pana la sfarsitul anului, cu siguranta o sa modificam hotararea de guvern, astfel incat si acest tip de turism sa poata fi finantat. Ii astept dupa aceea la Ministerul Turismului cu studiul de fezabilitate si cu siguranta o sa le finantam”, a mai spus ministrul Bogdan Trif.

In judetul Sibiu exista un singur traseu de mocanita, cel de pe Valea Hartibaciului, pe o distanta de 8 kilometri, insa nu circula zilnic, ci doar cand exista solicitari din partea turistilor. Mocanite mai exista si in alte judete, precum Maramures si Suceava.

sursa wall-street.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata