Turcia țintește 25 de milioane de vizitatori străini în 2021

Sectorul turistic al Turciei speră să aducă 25 de milioane de vizitatori străini în 2021, deoarece vaccinurile împotriva coronavirusului stimulează speranța unui an mai bun, după o scădere dramatică a numărului de turiști cauzată de pandemie.

Surse din industria turismului spun că va dura cel puțin doi ani pentru ca numărul sosirilor să ajungă la nivelurile anterioare pandemiei. Veniturile din turism reprezintă până la 12% din economia turcească.

Numărul de vizitatori străini în Turcia în 2019 a fost de 45,06 milioane; veniturile din turism s-au ridicat la 34,5 miliarde de dolari. În primele 11 luni ale anului 2020, numărul vizitatorilor străini care au sosit în Turcia a fost de 12 milioane, în scădere cu 72%.

„Trebuie să atingem un obiectiv de 25-30 milioane în 2021. 2021 este anul căderii și al ridicării. 2022-2023 vor fi anii de vârf ”, a declarat președintele Sururi Corabatir, președintele Federației Hotelierilor din Turcia (TUROFED).

Corabatir a declarat că cel mai important factor ar fi vaccinarea, urmată de o scădere a numărului de cazuri de coronavirus atât în ​​Turcia, cât și în țările care trimit turiști în Turcia.

„În 2021, vizăm jumătate din cifra din 2019”, a declarat Firuz Baglikaya, președintele Asociației Agențiilor de Turism din Turcia (TURSAB).

„Sectorul va cunoaște o concurență mult mai dură în 2021. Tortul devine din ce în ce mai mic, așa că cei care vor o felie vor trebui să fie mult mai agresivi”, a spus Baglikaya.

Luni, Turcia a raportat 13.695 de noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore și 197 de decese. Ankara a impus închideri în fiecare seară a săptămânii și închideri complete în weekend pentru mai mult de o lună.

Turcia a primit un prim transport de vaccin CoronaVac al Sinovac și a semnat un acord pentru până la 30 de milioane de doze din vaccinul Pfizer și BioNTech.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata