TVA-ul ar putea „suferi” o scadere pana la 5% pentru hoteluri si restaurante

Ministerul Turismului isi propune sa imbunatateasca activitatea in domeniul turismului si ia masuri pozitive pentru cei care dezvolta afaceri in acest sector. In acest moment se doreste reducerea TVA-ului la 5% pentru firmele care ofera cazare si masa turistilor.

„Ministerul Turismului a stabilit, in concordanta cu planul de actiune al Guvernului pentru perioada septembrie-decembrie 2018, mai multe masuri pentru imbunatatirea activitatii sectorului de turism din Romania. Printre aceste masuri se numara aplicarea cotei de TVA de 5% pentru domenii precum: cazarea in cadrul sectorului hotelier sau al sectoarelor cu functie similara, inclusiv inchirierea terenurilor amenajate pentru camping, serviciile de restaurant si de catering, cu exceptia bauturilor alcoolice, altele decat berea, activitatile sportive, recreative si distractive”, precizeaza surse oficiale, conform Agerpres.

In acest fel turismul va benefia de cea mai mica cota de TVA din toate sectoarele economice. Pentru a atrage si mai multi turisti, Ministerul pune accent si pe deblocarea turismului balnear prin redevente 0 atat pentru apa geotermala cat si cea minerala natural. Firmele si autoritatile locale vor putea obtine bani din fontul de investitii pentru a dezvolta si moderniza statiunile balneare pentru care eram renunimiti in urma cu 30 de ani.

Dezvoltarea turismului balnear va solicita investitii de peste 1 miliard de euro in urmatorii 10 ani, bani solicitati prin fondurile europene si de la stat.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata