Cat castiga un agent de paza in Romania versus alte state din UE

18

Un agent de pază câștigă în România, în medie 1.859 de lei net, adică bani în mâna, echivalentul la aproape 400 de euro.

Specialiști de la eJobs spun că pentru această poziție nu se poate vorbi despre diferante foarte mari între salariile de pornire și cele din etapele superioare, pentru că este un job în care se poate avansa foarte mult.

Cu toate acestea, majoritatea agenților de pază primesc bonuri de masă sau au decontat transport de acasă până la locul de muncă”, arată aceștia.

Printre condițiile de angajare pe acest post, cele mai multe companii, cer deținerea permisului de conducere, studii medii și cazier curat, iar altele pot cere și certificat de calificare profesională de agent de pază și ordine pe care le pot obține de la secțiile de poliție unde solicitanții au domiciliul.

Bogdan  Badea, director executiv al ejobs România, spune că joburile de paznic sunt o opțiune relativ ușoară de angajare, atât pentru tineri fără experiență, cât și pentru cei care au depășit vârstă de 40 de ani și au nevoie de un loc de muncă.

Această meserie de pază și ordine, implică și o foarte mare solicitare, presupun ture de noapte, weekend-uri lucrate și chiar situații riscante.

„Tocmai de aceea, angajatorii au probleme în a reține pe termen lung agenții de pază. Rată de fluctuație este mare pentru că acest job presupune un rodaj mare”, a precizat Badea.

Salariul este de 3 ori mai mic decât în Spania și Franța și de aproape 5 ori sub cel primit de un angajat pe acest post din Marea Britanie

Salariul pe care îl ia un agent de pază din România este mult sub cel din alte state din Uniunea Europeană. În Italia, salariul unui agent de pază pornește de la 1.000 de euro, arată datele eJobs, consultate de către Libertatea. Un agent de pază din Franța sau din Spania primește un salariu net de aproximativ 1.200 de euro. În Germania, leafă unui agent de securitate ajunge la 1.500 de euro. În Marea Britanie, un agent de pază poate câștiga echivalentul a 1.800 de euro.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata