Snowboard pentru începători – De ce echipament ai nevoie?

Dacă vrei să înveți un nou sport și prima ta opțiune este snowboard-ul, trebuie să te informezi în legătură cu echipamentul necesar. Este necesar să alegi echipamentul în funcție de utilitate și de confort, chiar dacă prima dată te gândești la culoare sau la model.

Echipamentul complet de snowboard este alcătuit din următoarele elemente:

  • placă de snowboard;
  • legături de snowboard;
  • boots;
  • geacă de snowboard;
  • pantaloni de snowboard;
  • cască de protecție;
  • ochelari de protecție;
  • mănuși de snowboard.

Atunci când îți alegi echipamentul de snowboard trebuie să iei în considerare recomandările producătorului și ale personalului specializat din magazinele de profil, referitoare la nivelul de experiență, destinația și talia pentru care a fost conceput.

Îmbrăcămintea și accesoriile de care ai nevoie pe pârtie

Atunci când vei cumpăra gecile și pantalonii de snowboard, vei fi nevoit să acorzi atenție croiului, design-ului și performanțelor. Acestea trebuie să ofere libertatea de mișcare necesară pe pârtie, confortul termic dorit și protecție împotriva eventualelor căzături. Când vine vorba de alegerea mărimilor acestor piese vestimentare, trebuie să iei în calcul faptul că volumul ocupat de echipamentele de protecție și de stratul intermediar de haine poate fi unul crescut, iar tu trebuie să te miști cu ușurință.

Stratul intermediar de haine are scopul de a-ți oferi o mare parte din confortul termic dacă l-ai ales corespunzător. Este important să eviți bumbacul pentru izolația termică, întrucât acesta reține umezeala și frigul se va instala constant. Pentru primul și al doilea strat poți achiziționa bluze din materiale sintetice, lână și combinații ale acestora. De asemenea, când alegi stratul trebuie să ții cont și de fizicul tău.

Casca de protecție și ochelarii de snowboard sunt esențiali și nu terbuie să lipsească din echipamentul tău de snowboard, indiferent de nivelul de pregătire pe care îl ai. Aceste două accesorii te vor proteja de eventualele intemperii de pe pârtie.

În ceea ce privește mănușile, acestea pot fi de două feluri: unele mai voluminoase, iar altele cu degete. Primul tip oferă un grad ridicat de confort termic, în timp ce al doilea poate fi utilizat și pentru folosirea telefonului.

Prima placă de snowboard –  Cum o alegi?

Pentru a achiziționa placa de snowboard ideală, trebuie să iei în considerare câteva aspecte importante. Placa de snowboard se alege în funcție de criteriul lungimii și mărimea booților. Pentru a măsura lungimea, trebuie să ai în vedere faptul că aceasta se măsoară în centimetri. Lățimea plăcii de snowboard constituie cea mai îngustă parte a plăcii. Dacă ai un număr mic la boots, vei avea nevoie de una puțin mai îngustă, iar daca ai un număr mare, vei avea nevoie de o placă mai lată.

Încă un aspect pe care trebuie să îl ai în vedere este cel legat de mobilitatea picioarelor. Dacă stai în poziția de dat cu placa, ar trebui ca încălțămintea să fie la același nivel sau puțin peste marginea plăcii. În cazul în care degetele sau călcâiul nu ajung la marginea plăcii, canturile vor fi manevrate cu dificultate.

Dacă nu dispui de un buget prea mare, poți achiziționa toate cele necesare dintr-un magazin specializat în comercializarea de plăci de snowboard și schiuri second hand. După ce ți-ai achiziționat echipamentul necesar pentru acest sport de iarnă, poți alege destinația perfectă unde vei putea exersa sau performa la cote maxime.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata