Statisticile pietei de videochat din Romania

Deși videochatul este o activitate considerată de multă lume tabu,  România este un veritail lider atunci când vine vorba despre numărul de angajați din domeniu sau dspre banii câștigați de cei care au dezvoltat afaceri în această zonă.

Conform datelor oficiale, valoarea câștigurilor din domeniu s-a ridicat în 2016 la 100 de milioane de euro, adica de 3 ori mai mult decât în 2015. Este adevărat că un mare impact l-au avut și taxele micșorate, care au convins multe studiouri să intre în legalitate și să își declare venitul.

Ceea ce este cert însă, este faptul că videochatul este una dintre cele mai productive ramuri ale activității din România, iar acest lucru se vede prin numeroasele anunturi videochat și prin cifre care susțin cele 100 de milioane de euro de anul trecut:

  • 3000 de studiouri de videochat în toată țara. Numărul este unul impresionant și ceea ce este cu atât mai interesant este faptul că majoritatea studiourilor au ajuns să ofere condiții excelente de muuncă;
  • 100 000 de modele. Există suficiente modele pentru a umple un oraș de dimensiuni medii din România, iar acest număr se referă strict la modelele angajate cu forme legale. Nu sunt luate în considerare modelele care lucrează singure, din confortul propriei case, pe platforme din străinătate.
  • Salarii medii de peste 1000 de euro. Veniturile celor care lucrează în acest domeniu sunt substanțial mai mari decâț veniturile celor din alte domenii.

Evident, nu doar România este membră a comunității de videochat, industria fiind una uriașă la nivel mondial. Se pare că 5% dintre utilizatorii de internet apelează la aceste servicii, ceea ce duce și la o creștere foarte mare a ofertei în toată lumea, însă cu preponderență în Europa de Est și în America de Sud.

 

De ce este piața de videochat atât de atractivă?

Dat fiind faptul că videochatul este o activitate tabu, în mod normal ar trebui să reprezinte  o ultimă soluție pentru persoanele fără un loc de muncă. Cu toate astea, sunt multe fete care își doresc să devină modele videochat. Motivele sunt cât se poate de bine conturate:

  • Veniturile sunt cât se poate de mari. Majoritatea studiourilor care fac angajări videochat oferă venituri atractive, cu mult peste media veniturilor din țară.
  • Profesionalism. Dacă în trecut, studiourile videochat duceau mari lipsuri în ceea ce privește dotările, astăzi sunt echipate cu decoruri deosebite și cu aparatură de ultimă generație care răspunde cerințelor din ce în ce mai mari ale pieței.
  • Forme legale de muncă. Poate cel mai atractiv lucru pentru un model videochat este faptul că poate să lucreze 100% legal. Acest lucru înseamnă că poate să cotizeze cu taxe la stat și să se bucure de asigurare medicală, de pensie și de posibilitatea de a solicita un credit pentru locuință sau pentru mașină.

Pe lângă aceste avantaje, apar și avantaje adiacente, oferite de anumite studiouri, cum ar fi vacanțele în țări exotice, colectivul excelent și trainingurile care oferă informații valoroase, ce pot fi de folos și în alte domenii.

Videochatul a trecut dintr-o zonă gri, într-una cât se poate de albă și de curată, ajungând să fie unul dintre cei mai mari contribuitori pentru bugetul de stat. Deși rămâne în continuare o activitate tabu, poate să ofere fără probleme conceptul de carieră și cu siguranță, va atrage din ce în ce mai mulți tineri.

pexes.com

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata