Eroarea privind indemnizaţiile revoluţionarilor a fost corectată, susţine ministrul Finanţelor Publice

20

Eroarea privind plata indemnizațiilor pentru revoluționari a fost corectată și Monitorul Oficial a publicat o erată în acest sens, a declarat  ministrul Finanțelor Publice, Darius Vâlcov.

”S-a corectat, a fost o eroare materială și se va publica în această zi (vineri — n.r.) o erată și probabil marți sau săptămâna viitoare vom veni și cu o ordonanță care va stabili cum se va face plata din 2015 pentru revoluționari. Am vorbit și cu Consiliul Legislativ, le-am arătat că se încadrau două articole și doar unul era trimis, al doilea a apărut probabil dintr-o greșeală de la Ministerul de Finanțe”, a precizat Vâlcov, care a adăugat că este nevoie și de o ordonanță pentru „a vedea cum vom face plata” (pentru anii 2015 și 2016 — n.r.).

Ministrul Finanțelor a transmis vineri dimineață un comunicat în care arăta că revoluționarii își vor primi indemnizațiile și în 2015 și în 2016, în Ordonanța de Urgență a Guvernului privind sistarea plății indemnizațiilor pentru revoluționari până în 2017 apărând o greșeală.

Vâlcov a explicat că este vorba despre articolul 39 din OUG nr. 83/2014, care face trimitere la articolul 18 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 80/2010, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 283/2011 privind sistarea plății indemnizațiilor pentru revoluționari până în 2017.

Citeste si:  Trecerea bruscă de la un regim ponderat la o alimentaţie prea bogată dăunează organismului

”Avem un Memorandum adoptat la nivelul Guvernului, referitor la drepturile revoluționarilor, pe care îl vom respecta. Aceștia își vor primi indemnizațiile și în 2015 și în 2016. Așadar, în legătură cu articolul apărut în Ordonanță de Urgență 83 din 12.12.2014, publicată aseară (joi — n. r.) în Monitorul Oficial, fac precizarea că a fost vorba despre o eroare materială care va fi corectată în cel mai scurt timp, astăzi, cel târziu în ședința de Guvern de marți, 23 decembrie 2014”, a declarat, în comunicatul menționat, ministrul Finanțelor (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata