Rolls-Royce raportează pierderi record pe măsură ce călătoriile se reduc

Sursa: forbes.ro

Gigantul de inginerie Rolls-Royce, care produce motoare cu reacție, a raportat pierderi record după ce pandemia de coronavirus a provocat scăderea cererii de călătorii aeriene.

Firma a anunțat o pierdere înainte de impozitare de 5.4 miliarde de lire sterline pentru prima jumătate a acestui an. Directorul executiv Warren East a declarat pentru BBC că nu se aștepta ca cererea să revină la nivelurile de la sfârșitul anului 2019.

Miercuri, a confirmat închiderea fabricilor din Nottinghamshire și Lancashire, ca parte a planurilor de reducere a 3.000 de locuri de muncă în Marea Britanie.

Miscarea face parte dintr-un exercițiu de reducere a costurilor anunțat anterior, care va face compania să-și reducă forța de muncă globală cu o cincime, după scăderea drastică a călătoriilor aeriene din cauza focarului de coronavirus.

Rolls-Royce se află în mijlocul celei mai mari restructurări din istoria personală, ceea ce va reduce numărul de site-uri pe care le are în întreaga lume de la 11 la șase.

Asamblarea și testarea motorului cu caroserie lată, care se desfășoară în prezent în trei locații globale, vor fi consolidate la sediul principal din Derby. Rolls-Royce are 50.000 de angajați în întreaga lume, aproximativ jumătate dintre ei în Marea Britanie.

„Incertitudine continuă”

Citeste si:  Ţigările de contrabandă deţin încă o pondere pe piaţă de 33,9%

Warren East a declarat pentru programul Today de la BBC că până în acest an, 4.500 de persoane din întreaga lume au părăsit compania.

El a spus că Rolls-Royce se aștepta inițial să livreze până la 500 de motoare cu reacție în acest an, dar acum va gestiona doar jumătate din acestea.

Rolls-Royce a declarat că intenționează să-și vândă unitatea spaniolă ITP Aero și alte active pentru a strânge cel puțin 2 miliarde de lire sterline.

Sursa: bbc
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner